Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto
Muu-uurija ⟩ Pakiveinist ehtsa šampanjani. Sissevaade joogimaailma Sotsialismi viljastavad tingimused veinikultuuri arengule suurt ruumi ei jätnud. Kangestatud puuviljapeeti ikka liikus, aga üldiselt osati vana haljaga tusatuju ära lämmatada. Ajaga oleme õppinud alkoholi ka mõõdukalt tarbima ning järjest rohkem on neid, kes mõistavad rahulikult mekutades pokaalist veinist hõrgu söögikorra tähtsa detaili teha. Neid, kes veel minevikulabürintides ekslevad, kutsusime rajale aitama sommeljee Maarja Zelinski.

Loetumad uudised

1
2
3
4
5
MUU-UURIJA ⟩ Veest tühjaks külmutatud praed Kui rääkida kuivatatud kiirtoidust, mida näiteks matkal olles kuuma vee abil kiirelt söömiskõlblikuks portsjoniks teha, kargavad silme ette enamasti pressitud saepuruklotsi meenutavad kiirnuudlid. Jahuribad on tellitud ühest, maitseainesegu teisest ja pakend kolmandast maailma otsast. Säärases komplektis ei ole tavaliselt ei vajalikke toitaineid ega maitseelamust. Viljandis on aga ettevõte, kes on avastanud, et saab ka teisiti: matkatoitu võib teha päris söögist.
Loodusmõtisklus ⟩ Millest pajatavad kuivanud kuused ja siledad kraaviperved? Iga aastaga on mul aina vähem sõnulseletamatut jõulutunnet, mis tekiks jõululaulude kuulmise või ehitud kuuskede nägemise järel. See saatis mind rohkem lapsepõlves. Üha enam on detsembri lõpp kujunenud minu jaoks aga järgmise hooaja mõtestamiseks ja pimeda aja ärasaatmiseks. On ju tegu aasta hämaraima ajaga. Pimedad ööd on päevavalguse arvelt üha pikemaks venitatud. Talvise pööripäeva järel hakkab siin põhjapoolkeral kõik kevade poole tiksuma ja päevavalgust lisandub tasapisi iga päevaga.
Tagasi üles
Back