Meistrimedal ehib kolme meest

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Sillat (sinises) võitis poolraskekaalus Eesti vabamaadluse meistrikulla.
Meelis Sillat (sinises) võitis poolraskekaalus Eesti vabamaadluse meistrikulla. Foto: Liis Saar

Laupäeval Viljandis peetud Eesti vabamaadluse meistrivõistlustel pälvisid kohalikud sportlased kolm individuaalset tiitlit ja saavutasid ka ülekaaluka võistkondliku esikoha.


Üheksa osavõitjaga kehakaalus alla 55 kg võitjaks kuulutatud Toomas Hunt oli loosi tahtel avaringis vaba. Teises voorus alistas ta ülekaalukalt, 13:0 põltsamaalase Tõnis Rosenbergi ja poolfinaalis võitis 12:4 teise põltsamaalase Sander Orioni.

Tasavägine  finaalkohtumine

Meistritiitlit selgitavas kohtumises läks viljandlane vastakuti kohtlajärvelase Aleksei Baskakoviga. Meeste esimene maadlusaeg lõppes 0:0 viigiga ning loosi toel jalahaarde pälvinud Hunt pööras selle kindlalt oma kasuks.

Finaali teine maadlusaeg kulges vastupidise stsenaariumi järgi: 0:0 viigi järel eelistas fortuuna Baskakovit, kes samuti eksimatult jalahaarde oma kasuks realiseeris.

Otsustaval viimasel kolmeminutilisel maadlusajal Toomas Hunt enam midagi juhuse hoolde ei jätnud. Konkurendist enesekindlamat maadlust näidates teenis ta kolm tehnilist punkti ning võitis nii maadlusaja kui meistrivõistluste kuldmedali.

Käimasoleval hooajal tubli arenguhüppe teinud Hundile oli see kodustelt tiitlivõistlustelt tänavu juba teine medal: nädal varem pälvis ta kreeka-rooma maadluse meistrivõistlustel hõbeda.

Et noormees kuulub veel juunioride vanusegruppi, on tal kahe nädala pärast Põltsamaal peetavatel omaealiste tiitlivõistlustel võimalus trofeede kollektsiooni veelgi täiendada.

Jaanek Lips tegi puhta töö

Üheksa osalejaga kehakaalus alla 60 kg domineerisid Tuleviku klubi liikmed.

Vanameister Jaanek Lips alustas võistlust teisest ringist, alistades seal kindlalt, 14:0 põlvalase Olav Surva. Sama veenvalt oli Tuleviku raudvara poolfinaalis üle järvamaalasest Mikko Vanaisakust: too pidi Lipsule alla vanduma 0:12.

Finaalis astus paljukordse Eesti meistri Jaanek Lipsu vastu klubikaaslane Steven Mängli, kes nimekale vastasele üllatusi pakkuda ei suutnud. Lips võitis finaali 13:0 ning tagas endale järjekordse Eesti meistrivõistluste kuldmedali.

Väärt hõbemedali teeninud Mängli jõudis esikohaheitlusele pärast tallinlase Fuad Nuradinovi ja klubikaaslase Kert Kaljula alistamist.

Poolfinaalis pidi aga Mängli 9:2 paremust tunnistama kohtlajärvelane Artjom Dubakin.

Tiitlivõistluste kolmandas maadlusringis klubikaaslasele Steven Mänglile alla jäänud Kert Kaljula jätkas kaotajate ringis, kus ta alistas 12:0 Fuad Nuradinovi ja kolmandat kohta otsustavas kohtumises 3:1 Artjom Dubakini.

Poolraskekaalus võitis Meelis Sillat

Meistrivõistluste poolraskekaalus oli konkurentsis 12 meest ning kullaga pärjati viljandlane Meelis Sillat.

Finaaliheitluses olid vastamisi Tuleviku enda mehed Meelis Sillat ja Kaupo Kaasik. Et Sillatil jätkus otsustavaks matšiks rohkem särtsu ja teravust, pälvis tema ka 6:0 võiduga meistritiitli.

Tee finaali polnud aga kummalegi Viljandimaa esindajale kerge. Kaupo Kaasikul tuli sel­leks pidada tallinlase Marko Laikasega raske kohtumine, mis lõppes tema 2:1 võiduga. Poolfinaalis alistas ta 9:1 tallinlase Artjom Kononenkovi.

Meelis Sillat alustas päeva 12:0 võiduga järvamaalase Mihkel Iljini üle. Teises vastasseisus seljatas ta tallinlase Tauno Hausenbergi ning seejärel võitis 2:0 tallinlase Kristjan Saare.

Ragnar Kaasik sai hõbeda

Raskekaalu vabamaadlejaid oli tiitlivõistlustel kaheksa, nende seas ka Tuleviku esindajad Ragnar Kaasik ja Indrek Kiik.

Paistu valla mees Kaasik pidi kohe turniiri avakohtumises vastu minema üheksakordsele Eesti meistrile Neeme Jaansonile Järvamaalt. Kaasiku dikteerimisel kulgenud kohtumine lõppes tema 4:2 võiduga.

Ragnar Kaasiku teine vastane oli Eesti tänavuste kreeka-rooma maadluse meistrivõistluste pronksmedali omanik, kohtlajärvelane Eduard Mihhailov. Selle mehe seljatamiseks meie sportlane väga palju aega ei kulutanud.

Kindlasti aga kulutas Kaasik kahe eelneva matšiga omajagu energiat ning finaaliks järvamaalse Kristo Kiige vastu kippus seda nappima.

Kaasik võitis küll finaali esimese maadlusaja, kuid kahes järgnevas pidi ta konkurendi paremust tunnistama ning kokkuvõttes hõbedaga rahulduma.
Indrek Kiik teenis raskekaalu pronksmedali.

Kehakaalus alla 74 kg tegi kaasa 13 maadlejat. Rain Aleksandrov võitis neli vastast, ent kaotus turniiri hilisemale võitjale Ahto Raskale tal kolmandast kohast enamat ei võimaldanud.

Samuti saavutas meistri­võistlustel kolmanda koha kehakaalus alla 84 kg osalenud Viktor Reinsalu. Tema kontole jäid kolm võitu ja üks kaotus kaalu võitjale, järvamaalasele Raido Jalasele.

Lisaks jõudis Viljandi Tuleviku maadlejatest viie parema sekka veel Mikk Pendonen.

Parim võistkondlikus arvestuses

Võistkondlikus arvestuses oli Viljandis esindatud 15 klubi. Ülekaaluka võidu saavutas 40 punkti kogunud Tulevik, jättes teiseks Kohtla-Järve Kuldkaru ja kolmandaks Järvamaa Matimehed.

Nagu on ette tulnud varasematelgi aastatel, ei mahtunud kõik Tuleviku medalivõitjad võistkondliku arvestuse koondtabelisse. Et seal summeeritakse iga klubi seitsme parema sportlase tulemused, jäid kolme viljandimaalase pronksmedalid võistkondlikus loetelus kajastamata.

Viljandi Tuleviku treeneril Aarne Kõivul oli tiitlivõistlustest kokkuvõtte tegemisel põhjust rahul olla.

«Kripeldama jäi vaid Ragnar Kaasiku esikohamatš,» lausus ta.
«Loodetavasti võidab ta järgmistel aastatel veel mitu meistritiitlit.»

Eesti meistrivõistluste lõpetamisel valmistas heameelt  Peeter Püvile rahvusvahelise kategooria treeneri ehk FILA treenerite koolituse läbinu  tunnistuse kätteandmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles