Rahahädas Viljandi kutseõppekeskus kärbib, kahandab ja koondab õppekohti (2)

Viljandi kutseõppekeskuse keeruline rahaline seis päädis sellega, et kool langes ligi 300 000 euroga miinusesse. Direktor Tarmo Looduse lisarahapalve peale sai kool aga riigilt tänavu veel väiksema summa kui eelmisel.
Viljandi kutseõppekeskuse keeruline rahaline seis päädis sellega, et kool langes ligi 300 000 euroga miinusesse. Direktor Tarmo Looduse lisarahapalve peale sai kool aga riigilt tänavu veel väiksema summa kui eelmisel. Foto: Elmo Riig

Aastaid rahahädas olnud Viljandi kutseõppekeskus langes eelmisel aastal mitmesaja tuhande euroga miinusesse. Päevakorral on kärped, koondamised ja vastuvõtu vähendamine, samas tahab riik koolikohustuslikku iga pikendada ning kutsekeskhariduse andmist suurendada. Direktori sõnutsi õpetatakse inimesi niigi kohati tootmispraagiga ning kool on sunnitud tublisti kahanema.

Riik on ühest küljest ette võtnud järjekordse läbirääkimiste ringi, et veenda omavalitsusi koolivõrku korrastama ehk siis tema hinnangul liiga väikese õpilaste arvuga maagümnaasiume sulgema, mõnel juhul ka omavahel liituma. Samas on näiteks Vana-Võidus tegutsev Viljandi kutseõppekeskus (VIKK) olnud viimased kolm aastat alarahastatud. Eelmisel aastal jäi kool peaaegu 300 000 euroga miinusesse.

Tagasi üles