Küünlavabrik võttis kümnendiku ekspordi kukkumisest oma õlule

Copy
Nagu rääkis Hansa Candle'i juht, on küünlavabrik andnud Eesti ekspordi vähenemisse oma osa. Selle taga võib näha koostöö lõppemist Ikeaga ja konkurentide ärkamist.
Nagu rääkis Hansa Candle'i juht, on küünlavabrik andnud Eesti ekspordi vähenemisse oma osa. Selle taga võib näha koostöö lõppemist Ikeaga ja konkurentide ärkamist. Foto: Marko Saarm

Mullu tabas Eestit 3,5 miljardi suurune ekspordi vähenemine ja Viljandimaa oli 83 miljoni ehk ligi 2,4 protsendiga kogusummast maakondade seas kolmandal kohal. Ettevõtjad näevad suure kukkumise taga muu hulgas turgude kadumist, seniste partnerlussuhete lõppemist ja raha väärtuse muutumist.

"Meie andsime väga tubli panuse sellesse 83 miljonisse," ütles aktsaseltsi Hansa Candle juht Harri Juhani Aaltonen ja lisas, et tema ettevõtte arvele võib julgelt panna kümme protsenti kogusummast. Tagamaid selgitades lausus ta, et eelmise aasta jaanuari lõpetas Hansa Candle Ikeaga koostöö ning see viis mahud alla. "Pidime müüma neile nii väikese hinnaga, et meile ei tasunud pingutus enam ära. Kui see oli 24 protsenti meie käibest ja üheksa protsenti marginaalist, ei olnud enam mõtet."

Tagasi üles