Sakala lood on valitud maakonnalehtede parimate sekka

Sakala
Copy
Sakala reporter Kadri Allikmäe
Sakala reporter Kadri Allikmäe Foto: Marko Saarm

Eesti meediaettevõtete liidu žürii valis täna välja paremad maakonnalehtedes eelmisel aastal ilmunud uudis-, arvamus- ja olemuslood. Teiste seas on Sakala ajakirjaniku Kadri Allikmäe olemus- ja peatoimetaja Hans Väre arvamuslugu. See, kas need ka parimaks tunnistatakse, selgub märtsi algul.

Parima olemusloo kandidaat on Kadri Allikmäe lugu "Valuoja valus vaatepilt", mis ilmus 17. oktoobri Sakalas. Samuti kandideerivad Järva Teatajas 1. veebruaril ilmunud Kuido Saarpuu lugu "Tuneeslasi ja inglast eestistamas", Pärnu Postimehes 26. septembril ilmunud Merle Rallmanni lugu "Indrek Vainu: Raha ja staatus on kaduvad nagu tolm, õnnelikuks teeb lihtne elu" ning Lõuna-Eesti Postimehes ilmunud Arved Breidaksi kirjutatud seeria Võrumaa narkosügisest (23. oktoobril ilmunud "Raju narkosügis Võrumaal ehk ühe diilervõrgu tõus ja langus" ja "Narkootikumid niidavad ühe nooremaid" ning 11. detsembril ilmunud "Narkootikumid lükkavad Võrumaa pereisa vangla poole").

Olemuse kategoorias kandideeris 34 tööd.

Parima arvamusloo tiitlit püüab Hans Väre "Viljandi linnajuhid, kus on lehm?", mis ilmus Sakalas 30. detsembril. Samuti kandideerivad Põhjarannikus 19. märtsil ilmunud Erik Kalda arvamus "Koroonakahtlus: kuidas kohalik kogukond mu haiglasse toimetas", Virumaa Teatajas 10. septembril ilmunud Anu Viita-Neuhausi arvamus "Pärast rindade käperdamist" ning Saarte Hääles ilmunud Raul Vinni arvamused "Oma saamatust saarlaste kaela ajades" (22. märts) ning "Unistus rabarberikoogist ja õrnast paist" (25. aprill).   

Arvamuse kategoorias laekus konkursile 28 tööd.

Žürii tööd juhtis Lõuna-Eesti Postimehe peatoimetaja Sirli Homuha. Žüriisse kuulusid Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejev, ajaloolane ja Eesti kunstiakadeemia professor  David Vseviov, Ekspress Grupi uuriva ajakirjanduse juht Tarmo Vahter ning rahandusministeeriumi regionaalhalduspoliitika nõunik ja kauaaegne ajakirjanik Sulev Valner.

Võitjad tehakse teatavaks 5. märtsil veebis korraldataval tseremoonial. Iga võitja saab auhinnaks 1000 euro suuruse preemia. 

Samal kuupäeval selguvad ka aasta pressifoto preemiate saajad. Sakala piltnike Elmo Riigi foto "Jõulud Kooklas" ja Marko Saarmi foto "Esmakohtumine uue pereliikmega" kandideerivad olemusfoto kategoorias. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles