Sakala fotograafide tööd kandideerivad parimateks pressifotodeks

Üllar Priks
, reporter
Copy
Jõulud Kooklas.
Jõulud Kooklas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti pressifotograafide liidu ja Eesti meediaettevõtete liidu žürii koostöös Canoni ja Overall Pro Shopiga valis 539 foto seast 2020. aasta pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto. Teiste seas on nominentide seas Sakala fotograafide Elmo Riigi ja Marko Saarmi jäädvustused.

Žürii esimees oli Äripäeva uudiste ja uuriva toimetuse juht Viivika Rõuk. Eestist hindasid fotosid ajakirjanik Jaanus Piirsalu ja spordifotograaf Joosep Martinson. Välismaised žürii liikmed olid seekord Leedu dokumentaalfotograaf Tadas Kazakevicius ning Soome juurtega, ent Hollandis tegutsev koolitaja, visuaalne kunstnik, toimetaja ja kuraator Rebecca Simons.

Laekunud 539 fotot kandideerisid neljas kategoorias: uudis, olemus, portree ja sport. Osalejaid oli 43. Eri kategooriates võitnud tööde hulgast valis žürii omakorda parima töö, mis pälvis tiitli aasta pressifoto 2020.

Žürii avalikustas kandidaadid esmaspäeval. Võitjad tehakse teatavaks pressifoto näituse avamisel ning auhinnad antakse kätte meedialiidu pressipeol 5. märtsil. Iga kategooria võitja saab diplomi ja 1000 euro suuruse preemia. Aasta pressifoto 2020 autor pälvib lisaks veel 1000 euro suuruse preemia.

Esmakohtumine uue pereliikmega.
Esmakohtumine uue pereliikmega. Foto: Marko Saarm/Sakala

Kohaliku ajalehe piltnike tööd kandideerivad olemusfotode kategoorias. Marko Saarmi foto kannab allkirja "Esmakohtumine uue pereliikmega" ning illustreeris lugu sellest, kuidas eriolukorra tõttu ei lubata pereliikmeid sünnitusosakonda.

Elmo Riigi foto "Jõulud Kooklas" näitab, kuidas elu hammasrataste vahele jäänud Igor Poliakov elab külma ja suitsu täis tuba trotsides põlenud majas. Talle on küll tehtud pakkumisi kolida parematesse tingimustesse, kuid tema tahab jääda oma senisesse elukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles