Mägra kündmistöö on mulgid nõutuks teinud (3)

Copy
Karksi külas elava Tea Saaremäe sõnutsi mäger päris iga päev tema aeda äestamas ei käi, kui aga käib, siis korralikult.
Karksi külas elava Tea Saaremäe sõnutsi mäger päris iga päev tema aeda äestamas ei käi, kui aga käib, siis korralikult. Foto: Marko Saarm

Nii mõnigi Mulgi valla Karksi küla elanik on juba eelmisest aastast saadik kimpus mägraga, kes käib öösiti aias tuhnimas. Abi oleks jahimeestest, aga et mäkra tohib küttida alates sügisest, peavad külaelanikud praegu ise nuputama, kuidas murust viimane päästa.

Allika tänaval elav Valter Joon rääkis Sakalale, et kui mullu kevadel tegi mäger murusse veel võrdlemisi vähe täkkeid, siis tänavu on olukord märksa hullem. "Esialgu panin tähele, et aiaservas olid mõned augukesed justkui torgatud, ega pööranud neile suuremat tähelepanu," meenutas ta ning nentis, et ümbruskonna inimesed ei saanud kohe aru, kes on see, kes öösiti aedades käib.

Küla servas asuva tänava rahvas on Joone ütlemist mööda loomadega harjunud – mutte ja mügrisid, jäneseid ja rebaseid nägevat seal kandis tihtipeale. Esialgu oligi kahtlustatud rebast, sest nood olevat seal julged – Joon meenutas, kuidas alles hiljuti oli üks noor ja jultunud rebane tal sandaalid ukse tagant ära näpanud. Oli kahtlustatud ka mõnda lindu, kes on nokkimas käinud. Mägrani oli jõutud pärast fotode sotsiaalmeedias jagamist ning teistelt aiandushuvilistelt nõuküsimist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles