Võrtsjärve rahvas kutsub huvilisi konverentsile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentsi eel selgitasid korraldajad välja piirkonna parima suveniiri. Võitjaks osutus Silver ja Maive Karu tehtud kalameeste põll, mida näitab Võrtsjärve kalanduspiirkonna assistent Kertu Kikkas.
Konverentsi eel selgitasid korraldajad välja piirkonna parima suveniiri. Võitjaks osutus Silver ja Maive Karu tehtud kalameeste põll, mida näitab Võrtsjärve kalanduspiirkonna assistent Kertu Kikkas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme leiab Viljandi pärimusmuusika aidas aset konverents «Meie Võrtsjärv», millel räägitakse Võrtsjärvest ja selle ümbrusest kui elu- ja töökohast ning eneseteostuse paigast.

Kõne all on piirkonna arengu planeerimine, Võrtsjärve veetaimestiku levik ja seda määravad tegurid, rahvusvaheline koostöö võrgustikus Living Lakes ja Võrtsjärve maine. Samuti antakse ülevaade konverentsile eelnenud ettevõtmistest, mis on kestnud juba mitu kuud.

Konverentsile on oodatud kõik huvilised, kes on end enne Võrtsjärve sihtasutuse veebilehel www.vortsjarv.ee registreerinud.

Terve ürituste seeria

Võrtsjärve sihtasutuse juhataja Jaanika Kaljuvee sõnul soovib piirkond end sel moel rohkem nähtavaks teha.

Kuigi Võrtsjärvest on viimastel aastatel rohkesti räägitud ning mullu pälvis piirkond Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt Eesti avastamata aarde tiitli, on see maanurk ikka veel paljudele tundmatu.

Konverentsiga kaasneb terve ürituste seeria: märtsis ja aprillis olid Võrtsjärve piirkonna koolides ja valdades sisukad teemapäevad ning hiljuti lõppesid meenevõistlus «Võrtsjärve suveniir» ja õpilaste joonistusvõistlus «Minu Võrtsjärv».

Aset leiab turismi asjatundjate ümarlaud ning 11. ja 13. mail saavad huvilised kaasa teha tutvumisreisi Võrtsjärve piirkonda.

Jaanika Kaljuvee rääkis, et mõte sellist konverentsi korraldada mõlkus Võrtsjärve sihtasutusel mõtteis juba ammu.

«2003. aasta konverentsi «Kellele on Võrtsjärve vaja?» järel kaalusime varianti hakata sellist suuremat üritust tegema igal aastal. See idee jäi aga toppama,» kõneles sihtasutuse juhataja.

Nüüd oli veekogu ümber moodustunud Leader-tegevusgrupil Võrtsjärve Ühendus tekkinud samuti konverentsi korraldamise soov. Mõttega haakus ka Viljandi maavalitsus, kes aitas mullu ellu viia Rohelise Jõemaa koostöökogu konverentsi.

Ühiselt hakatigi Võrtsjärve üritust organiseerima.

Tutvustab tegevusgruppi

Viljandi maavalitsuse arenguosakonna juhataja Tõnis Kortsu hinnangul võiksid kõik Viljandimaa Leader-piirkonnad ennast ühel aastal konverentsiga tutvustada, et vaagida tehtut ja tutvustada ennast teistele.

«Meie maakonnas on kolm suurt Leader-gruppi: Rohelise Jõemaa koostöökogu, Võrtsjärve ühendus ja Mulgimaa arenduskoda. Lisaks veel väiksem Võrtsjärve kalanduspiirkonna grupp,» loetles Korts.

«Tänavu on rõhk Võrtsjärve piirkonnal, kellele keskendume kõige enam ka maakonna planeeringus.»

Mittetulundusühingu Võrtsjärve Ühendus juhataja Karl Õmbluse sõnul rahastatakse konverentsi suures osas Euroopa Liidu Leader-programmist.

«Meie eesmärk on ühest küljest propageerida, tähtsustada ja meelde tuletada Võrtsjärve,» toonitas ta. «Teisalt soovime vaadelda piirkonda tervikuna. Kuigi meie Leader-gruppi kuuluvad valdavalt Võrtsjärve ümbruse omavalitsused, on seal ka neid, kes asuvad veekogust kaugemal, nagu Saarepeedi, Võhma ja Kõo.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles