Haigla juht: meie parkla kesklinna parkimismure ei vähenda

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui uus haigla kerkib tervisekeskuse taha kunagise õunaaia kohale, siis suure tõenäosusega turu parkla koormus ei suurene ega vähene.
Kui uus haigla kerkib tervisekeskuse taha kunagise õunaaia kohale, siis suure tõenäosusega turu parkla koormus ei suurene ega vähene. Foto: Elmo Riig

Kui haigla praegu linnapiiri taga asuvast tööst suurema osa kesklinna kolib ja selle tarbeks praeguse tervisekeskuse taha uue ravihoone ehitab, tuleb selle alla 200-kohaline parkla. Sellisel juhul ei ummistaks arsti juurde saabujad turuesist parklat, aga nüüdse parkla koormus tõenäoliselt ei vähene.

Viljandi kesklinna parkimise probleemid ja võimaliku parkimismaja ehitamine kerkisid hiljutise valimiskampaania ajal mitmel korral üles. Kui sotsiaaldemokraatide ridades kandideerinud Urmas Suik leidis, et linnavalitsus peaks hakkama vajalikku hoonet ehitama, siis Isamaa ja Res Publica Liidu ridadesse kuuluvad poliitikud ütlesid mitmel puhul, et parkimismaja ehitamine ei tohiks olla linna ülesanne.

Sakalale antud intervjuus nimetas volikogu senine aseesimees Harri Juhani Aaltonen, et tema andmetel kavandab haigla 264-kohalist parkimismaja, kusjuures haigla ümber pargib tipphetkedel 200 autot. «Nii et kui uskuda haigla juttu, tuleb parkimiskohti sealt isegi juurde,» sõnas ta enne valimisi antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles