Libedus sunnib busse hilinema

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See buss vandus libedale alla 11. jaanuaril Auksi lähedal.
See buss vandus libedale alla 11. jaanuaril Auksi lähedal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Libedaks muutunud sõiduteede tõttu ei ole osa busse suutnud graafikus püsida, õnnetusi pole siiski juhtunud.

Viljandi maavalitsuse ühistranspordi järelevalve spetsialist Maie Mumm koostas eile teid hooldavale Sakala Teedele kirja, kus juhtis tähelepanu lõikudele, mis vajaksid parema bussiliikluse huvides tõhusamat libedatõrjet.

«Ma saan aru, et teehooldajad korraga kõikjale ei jõua, aga viimasel ajal kipub libedus ikka ülemäära palju bussisõitu segama,» nentis ta ning lisas, et kuna osa liine on omavahel seotud, tähendab see, kui üks buss jääb hiljaks, et hilineb väljasõit ka teisel.

Libedaima kohana tõi spetsialist näiteks Viljandi, Kõpu ja Tipu vahelise tee, kus sõidab buss number 55. Sama kehv on liigelda bussil number 46 Viljandi, Tääksi ja Aimla vahel. Hädas on olnud ka Viiratsi taga väikseid kohti pidi sõitvad bussid number 12 ja 66.

Järelevalve spetsialisti andmeil jäi esmaspäeval graafikust maha kaks bussi ning eile kella kolmeks oli neid kuus.

«Õnneks seni ühtki avariid pole juhtunud ega ole bussid ka teelt välja vajunud,» lausus Mumm.

Eeskätt sõidavad libedatel teelõikudel firma MTG bussid, paremini on läinud Automenil.

«Meil on vedajatega väga hea koostöö, nad informeerivad maavalitsust kohe, kui midagi juhtub,» lisas Mumm.

Nagu vahendas uudisteagentuur BNS, olid maanteeinfokeskuse teatel eile varahommikul maanteed kohati väga libedad mitmel pool Eestis. Ilm oli pilves ja sombune, ette tuli uduvihma. Nähtavust piiras mitmel pool udu. Teepinna temperatuur kõikus nullist kolme külmakraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles