Kuritegevus vähenes pisut

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikel polnud möödunud aastal põhjust käeraudu varna riputada, sest kuriteo toime pannud inimestest jäi vahele rohkem kui 60 protsenti.
Politseinikel polnud möödunud aastal põhjust käeraudu varna riputada, sest kuriteo toime pannud inimestest jäi vahele rohkem kui 60 protsenti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mullu registreeriti Viljandimaal 1122 kuritegu ehk 63 vähem kui aasta varem. Samas kasvas varguste arv, mis tavalisi inimesi kõige enam mõjutab.


Viljandi politseijaoskonna juht politseileitnant Alvar Pähkel rääkis, et langus on tulnud eelkõige liikluseeskirja rikkumiste, narkokuritegude ja avaliku korra raskete rikkumiste arvelt.



«Narkopolitseinikud on keskendunud suuremate kalade püüdmisele ja seepärast on nende avastatud kuritegude hulk varasemast väiksem,» selgitas Pähkel, miks 2008. aasta 65 narkokuriteo asemel mullu vaid 12 kirja pandi.



Avaliku korra raskete rikkumiste arvu 99 juhtumilt 40-le kukkumine on vanemprokurör Küllike Taitsi sõnul tingitud eelkõige sellest, et riigikohtu lahendid on kõnealuse paragrahvi kasutamist tuntavalt kitsendanud. Kui varem läksid avaliku korra raske rikkumisena kirja peaaegu kõik avalikus kohas puhkenud kaklused, siis nüüd tuleb ära tõestada, et need mõnda kõrvalseisjat häirisid. Seetõttu kvalifitseeritakse palju peksmisi hoopis kehalise väärkohtlemisena.



,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles