Viljandi gümnaasiumis tagas endale eeliskoha 65 noort

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
13. aprillil kogunes 322 noort Viljandi gümnaasiumi sisseastumistesti tegema. Nüüdseks on selgunud, et 65 neist kogusid maksimumtulemusest vähemalt 70 protsenti ja pääsevad kooli eelisjärjekorras.
13. aprillil kogunes 322 noort Viljandi gümnaasiumi sisseastumistesti tegema. Nüüdseks on selgunud, et 65 neist kogusid maksimumtulemusest vähemalt 70 protsenti ja pääsevad kooli eelisjärjekorras. Foto: Elmo Riig

Möödunud nädala lõpul selgusid Viljandi gümnaasiumi sisseastumiskatsete tulemused. Kui mullu ületas ülemlävendi, 70 protsendi piiri ja tagas endale koha gümnaasiumis 11 katsetel osalenut, siis tänavu oli neid 65.

13. aprillil asetleidnud katsetele registreeris end tänavu rekordarv noori – 338. Soovijaid oli 79 koolist. Katsetele tuli kohale 322 noort. Gümnaasiumi direktor Juhan-Mart Salumäe ütles, et läks üle ootuste hästi. "Võib öelda, et tase oli täitsa korralik. Usun, et sel aastal on tugev lend peale tulemas."

Sisseastumistesti lahendamise aeg oli tänavu varasemast pikem: nii matemaatika- kui eesti keele osa peale oli varasema 45 minuti asemel aega 60 minutit. Küsimusele, kas lisaajal oli tõesti nii suur mõju, vastas Salumäe: "Küllap see täiendav 15 minutit mõlemas osas oli noortele abiks. Aga võib ka uskuda, et õpilased on siin põhikoolieksamite eel kõva tööd teinud ja selle võrra on tulemus parem."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles