Stipendiaatide looming kogutakse kokku

Sakala
Copy
Anu Raua nimelise stipendiumi pälvisid 2022. aastal kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava rahvusliku tekstiili eriala tudeng Kristi Everst ja kultuuripärandi loovrakenduste magistriõppekava üliõpilane Koidu Ahk (paremal).
Anu Raua nimelise stipendiumi pälvisid 2022. aastal kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava rahvusliku tekstiili eriala tudeng Kristi Everst ja kultuuripärandi loovrakenduste magistriõppekava üliõpilane Koidu Ahk (paremal). Foto: Maritta Anton

Laupäeval, 4. mail avatakse Eesti Rahva Muuseumi Heimtali muuseumi rahvamajas Anu Raua stipendiumi laureaatide tööde näitus "Üks vägi". 

Näitus tutvustab eripalgelisi ja silmapaistvaid käsitöömeistreid, kes on õppinud Viljandi kultuuriakadeemias, kelle looming lähtub kultuuripärandist ning keda on tunnustatud Anu Raua stipendiumiga. Stipendiumi laureaatide hulgas on pärandtehnoloogia õppekava tekstiili, ehituse ja metallitöö eriala üliõpilasi ning kultuuripärandi loovrakenduste magistriõppekava magistrante. Nende kõigi loomingut ühendab nähtamatu niidina üks vägi – austus ja huvi meie esivanemate loodu vastu. Stipendiumi antakse välja 2014. aastast ning see on mõeldud üliõpilastele, kes on silma paistnud ainelise kultuuripärandi uurimise ja hoidmisega. 

Mullu anti Anu Raua stipendiumi välja kümnendat korda ja seni on selle saanud 16 inimest, teiste hulgas Jaana Reissaar, Meelika Hainsoo, Koidu Ahk, Kristi Everst, Kadi Vingisaar, Jaanus Vaabla ja Maarja Palu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles