Mulgimaa mehed tõid Missost kaks võitu

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2 × AIVAR KALJUSAAR
Supercari klassi finaalsõidus leidis esimeses kurvis aset kokkupõrge. Selle tagajärjel oli konkurent otse Ruve Veski (12) auto nina ees teel risti (foto 1). Veski pääses juhtima ja konkurent sai taas õiget pidi rajale (foto 2).
2 × AIVAR KALJUSAAR Supercari klassi finaalsõidus leidis esimeses kurvis aset kokkupõrge. Selle tagajärjel oli konkurent otse Ruve Veski (12) auto nina ees teel risti (foto 1). Veski pääses juhtima ja konkurent sai taas õiget pidi rajale (foto 2). Foto: Aivar Kaljusaar

Kahele Viljandi autosportlasele lõppes Võrumaa kaugeimas otsas Misso rallikrossirajal sõidetud Eesti meistrivõistluste etapp võiduga ning klassis Super 1600 võidutsenud Janno Ligur tõusis sarja liidriks.

Hooaja neljandal etapil osales kolm Viljandimaa sportlast. Klassis ERK Junior lõi kaasa Andre Teder, Super 1600-s Janno Ligur ja kõige võimsamate autode klassis SuperCar oli esindatud Ruve Veski.

Head stardid tagasid esikoha

Kõige põnevamad sõidud peeti Super 1600 klassis, kus võistlesid vanad rivaalid Janno Ligur ja Jõgeva mees Arvo Kask. Esimeses eelsõidus oli Kase võit Liguri ees napp, kuid teises ja kolmandas juba kindel. Enne finaalsõitu pidas Ligur oma võimalusi lootusetuks. «Täna pole meie päev,» nentis ta enne starti.

Finaalis sai Ligur kummatigi parema stardi ja läks Kase ees juhtima. Konkurent tegi, mis suutis. Kuni sõidu lõpuni püsis ta Liguri kannul, kuid mööduda ei suutnud.

Pärast sõitu ütles Kask, et kaotuse üks põhjus oli valel ajal läbitud jokkerring. «Läksin sinna liiga hilja ja pärast seda kaotasin Ligurile juba liiga palju,» põhjendas ta.

Ligur tundis raskelt tulnud võidu üle suurt rõõmu. «Ma ei uskunud seda. Õnnestumise tagas hea start,» ütles ta.

Ka Janno isa Jaanus Ligur pidas võidu peamiseks põhjuseks õnnestunud lähet. «Kahe võrdse puhul on ülitähtis saada stardis liidripositsioon. Kui ees sõitja vigu ei tee, siis sõidu jooksul möödumiseks võimalust õieti ei tekigi,» selgitas ta.

Pärast nelja etappi on kahe parema vahe kõigest neli punkti. Juhib Ligur Kase ees.

Järgmisel etapil, mis sõidetakse kuu lõpul, loodab Janno Ligur rajale tuua uue võistlusauto Škoda Fabia. «See on värvimisest tagasi, aga sõitnud ei ole meetritki. Ootan esimest starti põnevusega,» ütles Ligur.

Kõige üllatavama tulemuse sai Missos alles sel aastal rallikrossiga algust teinud Ruve Veski. Esimesel etapil ta kaasa ei teinud, sestap oli Misso rallikross tema kolmas võistlus.

Kahes esimeses eelsõidus näitas Veski kolmandat ja esimest tulemust. Kolmandas eelsõidus ta starti ei tulnud, kuid sellegipoolest andsid punktid talle võimaluse startida esireast.

Pärast punaste tulede kustumist toimus finaalsõidus enne esimest kurvi paraku kokkupõrge. Kahest konkurendist üks keeras seetõttu auto nina vastassuunas ning Veskil ei jäänud üle muud kui talle pihta sõita.

Kõik lõppes nii õnnelikult, et Veski oma autot ei lõhkunud ja võistluskaaslanegi sai tänu temale taas õige sõidusuuna kätte. Segaduse tagajärjel haaras Viljandimaa mees esikoha ja edu enam käest ei andnud.

«Hooaja kolmandas sõidus esikoht. Uskumatu!» rõõmustas Veski pärast sõitu. Võit tõstis Ruve Veski meistrivõistluste arvestuses kolmandale kohale.

ERK juunioride klassis osalev Andre Teder võistles Missos kahe konkurendi vastu. Kvalifikatsioonis oli ta parim ning kõigis kolmes eelsõidus sai kirja teise aja.

Noore mehe sõit äpardus

Finaalis, kus startisid kõik kolm noort, oli Teder paraku kõige suurem kannataja. Pärast stardijärgset kurvi oli kokkupõrge, mille tagajärjel Viljandimaa mehel võttis auto õigesse sõidusuunda tagasi saamine aega ja konkurendid kadusid eest.

Teder näitas küll head kiirust ja oli näha, et vahe teisel kohal oleva konkurendiga väheneb, kuid kuueringiline finaal lõppes enne, kui Teder vastasele järele jõudis. Nii tuligi tal lõpetada sõit kolmandana.

«Ma ei saanud aru, mis toimub. Eelsõidus oli kokkupõrge ja finaalis ka. Kahju,» ütles Teder pärast sõitu. Finaalis tema autole otsa sõitnud noorvõistleja käis küll pärast võistlust vabandust palumas, kuid sõit ja auto olid rikutud. «Võistlus on läinud romuralliks. Need, kes on aeglasemad, tahavad kohta parandada jõu abil. See teeb meele mõruks. Eelmisel võistlusel tuli mul autot taastada, seekord jälle,» nentis Andre isa Aarne Teder.

Poole hooajaga on Teder kogunud 70 punkti ja hoiab meistrivõistluste arvestuses teist kohta, kaotades liidrile Casper Eeriksonile kümne punktiga.

Meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse kuu lõpul Põltsamaa lähistel Piiroja krossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles