Kass ei tulnud kapist välja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile pärastlõunal köitis Viljandis Tartu tänaval tegutseva kangapoe müüja tähelepanu närviline emakass, kes kauplusehoone seinal oleva elektrikapi juures närviliselt edasi-tagasi käis ja möödujate tähelepanu püüdis. Asja lähemalt uurides selgus, et kappi oli lõksu jäänud väike musta-valgekirju kassipoeg, kes haledalt häälitsedes ema järele hüüdis.

Et maja kuulub Viljandi tarbijate ühistule, kutsuti kohale ettevõtte ehitus- ja remonditööline Raimo Orujärv.

Ehkki karvapall ilmus paaril korral pinge all olevate kaablite vahelt nähtavale ja oli juba ukseavale väga lähedal, lipsas ta päästja lähenedes taas kibekiiresti kapi tagumises servas olevasse tühimikku. Hädalise usaldus kahejalgsete vastu ei kasvanud isegi siis, kui appi võeti lõhnav vorstitükk.

Lõpuks pidigi Orujärv kapi sulgema ja jätma toidupala peibutisena selle all oleva väikese augu lähedale. «Vast tuleb sealtkaudu ise välja,» avaldas töömees lootust.

Õhtul kutsuti maja seina sisse pugenud kassile appi päästeteenistus.

Paraku polnud ka päästjatel võimalik kassipoega

aidata, sest selleks oleks tulnud lahti lõhkuda suur osa seinast. «Ehk poeb ikka ise välja,» avaldasid looma aidata püüdnud päästjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles