PLAADIARVUSTUS Aasta oodatuim ootamatus

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
5MIINUST ja Puuluup said valmis ühise albumi pealkirjaga "kannatused ehk külakiigel pole stopperit".
5MIINUST ja Puuluup said valmis ühise albumi pealkirjaga "kannatused ehk külakiigel pole stopperit". Foto: Liina Notta

5MIINUSE x Puuluubi hoogne, haldjalike Hiiu kandle helide ja diafragmat rebestava bassiga, reipa räppimise ja unistava harmooniaga debüütalbum "kannatused ehk külakiigel pole stopperit" sobib tantsimiseks, sobib koristamiseks ja sobib kõrvaussiks.

Puuluubi ja 5MIINUSE teineteise leidmine oli ootamatu kõigile, küllap ka nendele endile. Ootamatused aga on just need, mis annavad elule vurtsu ja vürtsi. Ootamatus on nagu kingitus, millele sa pole osanud mõelda, ning see tekitab alati elevust ja uudishimu. Seda enam, et nende nii erinevate puntide täiesti erinevad energiad hakkavad segunedes särama ja särisema ning moodustavad midagi täiesti uudset.

Mõlemad kooslused on ilmselgelt oma liistude juures ning samas päriselt nagu ikka ei ole ka. Ja nii veider, kui see ka pole, just see annab albumile täiesti uue dimensiooni ning ühtlasi võimaluse mõlemale osalisele ennast taasavastada ja taasleiutada. Generatsioonid võivad olla erinevad, instrumendid ja muusikaline keel samuti, aga ühisosa on täiesti olemas ja tänu sellele sünnib uus kvaliteet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles