Veevärk ründab linna kohal levivat haisu keemiapilvega

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlaste reoveest sõelutakse Kösti puhastis välja toormuda, millest saab aja jooksul muld. Reoveemuda on vaja aga segada ja selle töö tagajärjel haiseb suvel tihti suur osa Viljandist.
Viljandlaste reoveest sõelutakse Kösti puhastis välja toormuda, millest saab aja jooksul muld. Reoveemuda on vaja aga segada ja selle töö tagajärjel haiseb suvel tihti suur osa Viljandist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõne nädala pärast peavad viljandlased taas haisuga leppima, sest selleks ajaks sulavad talve jooksul reoveepuhastisse kogunenud ja hapnema läinud fekaalid üles. Veevärgil on aga plaan, kuidas haisust vabaneda.

Mais tuleb Viljandi järve ääres Kösti reoveepuhasti läheduses elavatel inimestel haisu taluda, kuid juuniks jõuab Viljandisse ühe Türgi firma seadeldis, mis ettevõtte müügimeeste kinnitust mööda kaotab halva lõhna täielikult.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles