Naiskodukaitse kogub raamatu tarbeks ajaloomaterjali

Sakala
Copy
Naiskodukaitsja piduliku vormi kübar
Naiskodukaitsja piduliku vormi kübar Foto: Tiiu Sommer

Naiskodukaitse tähistab 2027. aastal organisatsiooni loomise 100. aastapäeva. Sel puhul on kavas välja anda mahukas raamat «Naiskodukaitse 100 nägu: 1927–2027», milles erilist tähelepanu pööratakse teemadele, mida varasemates raamatutes käsitletud pole.

Aastad 1927–1940 on seni päris hästi läbi uuritud ja ka kajastatud. Teine lugu on organisatsiooni likvideerimise järgsete aastatega 1940–1991. Ehk leidub sellest perioodist suust suhu jagatud mälestusi, peidetud esemeid, dokumente või kirju, mis ootavad avaldamist? Lisaks käsitletakse plaanitavas raamatus Naiskodukaitse liikumise taastamist (aastad 1992–2007), väljaõpet, vormiriietusi ja sümboleid.

Naiskodukaitse Sakala ringkond pöördub kõigi viljandimaalaste poole palvega ajaloo kogumisel ja talletamisel abiks olla. Oodatud on kõikvõimalikud selle teemaga seotud materjalid: mälestused, kirjad, dokumendid, fotod, esemed ... «Oleme tänulikud annetajatele ning samuti on abiks see, kui saame ajalooürikuid vaadata ja/või kopeerida ning neist fotod teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles