Tarvastu toimetab alal­hoidlikult

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karu
Alar Karu Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarvastu tänavuseks kokku pandud rahakotis valla igapäevaelu tarvis eurosid jagub, aga investeeringutega peetakse piiri.

«Loen lehest teiste valdade plaanidest ja tuleb tunnistada, et meie eelarve on nendega võrreldes väga konservatiivne,» hindas Tarvastu vallavanem Alar Karu.

Ta märkis, et Tarvastu elanikkond väheneb ja nõnda on vallale suurimat tulu toovat üksikisiku tulumaksu planeeritud isegi vähem, kui laekus eelmisel aastal. Vald planeerib seda laekuvat 1 265 000 eurot ehk ligi 30 000 eurot mullusest vähem.

«Kergem oleks muidugi kavandada pidevat maksutulu tõusu, aga kui iga aastaga valla kodanike arv väheneb, jääb järele väga vähe põhjendusi järjest suureneva heaolu ennustamiseks maal,» lausus ta.

Küll avaldas vallavanem heameelt, et palgakärpe aeg on möödas: vallaasutuste töötajate palgad tõsteti majandussurutise-eelsele tasemele.

«Sisuliselt pole me saanud oma töötajate palka aga viis aastat kergitada. Ma väga loodan, et tänavune konservatiivne eelarvepoliitika annab tulumaksu ülelaekumise korral võimaluse palgatõusuga edasi minna,» lausus Karu.

Suurema ettevõtmisena nimetas vallavanem Tarvastu gümnaasiumi tualettruumide rekonstrueerimist. Kakskümmend aastat ilma olulise uuenduskuurita õpilaste tualettruumide ümberehitus läheb maksma ligikaudu 105 000 eurot.

«Kavatseme laenu võtta, sest kahjuks pole selleks tööks võimalik toetust leida,» tõdes Karu.

Toetust saadi Kärstna hooldekodu remondiks. Ettevõtluse Arendamise sihtasutus otsustas anda 20 078 eurot hooldekodu tualett- ja pesemisruumide remontimiseks ja sauna ehitamiseks. Valla oma­osalus selles projektis on 3543  eurot.

«Planeerime korrastada ka Tarvastu kalmistu ümbrust ja parklat ning asfalteerida tänava, mis viib kooli juurest kalmistuni,» lisas Karu. «Kas me jõuame selle töö tänavu ära teha, ei oska veel öelda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles