Video Kuidas joosta 1. mail ümber Viljandi järve, kui kindlat rada ei ole olemas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Orika soo pole oluliselt märjem ega kuivem kui see oli eelmisel aastal. Mättalt-mättale hüpates ja kuivemat jalaalust otsides, on see aga võimalik üsna puhta jalaga läbida.
Orika soo pole oluliselt märjem ega kuivem kui see oli eelmisel aastal. Mättalt-mättale hüpates ja kuivemat jalaalust otsides, on see aga võimalik üsna puhta jalaga läbida. Foto: Marko Saarm

Kolmapäevasele ümber Viljandi järve jooksule oli end esmaspäeva ennelõunaks kirja pannud üle 2600 osaleja. Jooksu omapära on aegade algusest olnud asjaolu, et kindlat rada sel ei ole.

Reeglid ütlevad, et ületada tuleb kaks silda: Orika ja Kösti. Kümmekond aastat kehtib ka reegel, et mõnisada meetrit enne Orika silda tuleb keerata maanteelt terviserajale, sest riigimaanteel transpordiamet sellisel suurel jooksjate hulgal korraga liikuda ei luba.

48 tundi enne jooksu starti läksid Sakala ajakirjanikud uurima, mida on tänavu rajal uut või siis täiesti tavapärast. Loomulikult tuli põhjalikult ette võtta soine lõik Orikal, sest jooksjate seas on stardikoridoris üks oluline küsimus: kas soo on kuiv? Vastuse leiad videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles