«Meediamull» veeres maagümnaasiumisse

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maagümnaasiumi võistkond torkas mälumängu teises voorus silma kiirete vastuste ja suurima punktiskooriga.
Maagümnaasiumi võistkond torkas mälumängu teises voorus silma kiirete vastuste ja suurima punktiskooriga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeva pärastlõunal kohtusid meediamälumängu «Meediamull» teises voorus üheteistkümnendate klasside õpilased kuuest Viljandimaa gümnaasiumist.

Kui esimesest voorust, kus jõudu proovisid abituriendid, oli maagümnaasiumil ette näidata 36 punktiga neljas koht, siis üheteistkümnendad klassid jätsid võõrustajatena koju esikoha 41 punktiga. Maagümnaasiumi meeskond paistis silma ka sellega, et andis vastusesedeli enamasti ära esimesena. Žürii kiitis neid, kuid loodetud lisapunkte ei jaganud.

Teisele kohale jõudis Jakobsoni gümnaasium 36 punktiga, kolmandaks tulid Paalalinna noored 35 punktiga ning neljanda asetuse sai Suure-Jaani kooli esindus 32 punktiga. Eelviimasele kohale platseerus Kitzbergi gümnaasium 25 punktiga ning kuuendaks jäi Tarvastu esindus 23 punktiga.

Tavapäraselt tuli noortel vastata nii kohalikel kui üle-eestilistel päevakajalistel teemadel põhinevatele küsimustele ning näidata ajalooteadmisi.

Esimest korda «Meediamulli» ajaloos ei soovinud võistlejad kuulata valikvastuseid. Noored teadsid kohe, et esimese eestlasena ületas tänavu Tartu maratoni finišijoone Algo Kärp.

Kui peitepiltidelt tuli ära tunda kuulsaid inimesi, üllatas žüriid Suure-Jaani võistkond, kes tundis Piret Järvise ära peiteruudu alt paistva kõrvarõnga järgi. Nutivoorus valmistas pisut raskusi Eesti linnade lippude ning maailmalinnade vaatamisväärsuste äraarvamine.
Seegi kord oli noortel koduseks ülesandeks luua viiesalmiline humoorikas luuletus pressis kõneainet pakkunud teemadel.

Teemavalik oli lai ja põnev, ulatudes Anna-Maria Galojani kohtusaagast liiklushuligaansusteni. Žürii noomis pisut selle eest, et sõnad polnud peas, ent kiidusõnu jagus lavastuslike leidude eest.

Viimane voor, kus päid ragistavad kümnendad klassid, on 6. märtsil Jakobsoni gümnaasiumis.

EDETABEL

«Meediamullis» osalevate koolide pingerida pärast kaht vooru
• Maagümnaasium — 77 punkti
• Suure-Jaani gümnaasium — 74 punkti
• Paalalinna gümnaasium — 71 punkti
• Jakobsoni gümnaasium — 70 punkti
• Kitzbergi gümnaasium — 65 punkti
• Tarvastu gümnaasium — 50 punkti
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles