Viljandi ja Põhja-Sakala vald said eterniidi kogumiseks toetust, teiste omavalitsuste elanikud peavad rahakoti avama

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Hoolimata aastatepikkusest kogumisest on palju ohtlikku materjali Eestis ikka veel kokkukorjamise ootel. Pildil eterniit Rahumäe jäätmejaamas.
Hoolimata aastatepikkusest kogumisest on palju ohtlikku materjali Eestis ikka veel kokkukorjamise ootel. Pildil eterniit Rahumäe jäätmejaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Viljandi linnas algas ohtliku eterniidi kogumisring esmaspäeval ja Põhja-Sakala vallas algab see varsti. Viljandi vald jäi kohalike elanike suurest huvist hoolimata toetusrahast ilma ning Mulgi vallal polnud võimalust toetust taotledagi.

Viljandi valla rahataotluse elanikelt eterniidijäätmete kogumiseks jättis keskkonnainvesteeringute keskus rahuldamata. "See tähendab, et inimestel tuleb endil kanda eterniidist vabanemise kulud," nentis valla kommunikatsioonijuht Rain Porss.

Viimati sai Viljandi vald eterniidijäätmete kogumiseks toetust 2020. aastal ning järgmine taotlusvoor avaneb 2025. aasta teises pooles. Taotluse rahuldamata jätmise otsuses seisis, et toetust jagati koondhindepunktide paremusjärjestuse alusel. Esitati 71 taotlust kogusummas 808 229 eurot ning arvestades valdkondliku programmi eelarvet, oli võimalik mainitud paremusjärjestuse alusel rahuldada ainult 50 taotlust summas 375 545 eurot. Maksimaalne võimalik koondhinne oli 4 ja viimasena oli võimalik rahuldada taotlus koondhindepunktidega 3,10. "Viljandi vallavalitsus sai hindamisel 2,52 koondhindepunkti," märkis Porss.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles