Marko Tiitus seatakse piiskopiametisse nelipühal Viljandis

Copy

Nelipühal, 20. mail kell 12 algab Viljandi Jaani kirikus Marko Tiituse introduktsioon ehk ametisseseadmine Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Lõuna-Eesti piiskopkonna piiskopiks. Selle otseülekannet saab vaadata Sakala vahendusel.

Viljandi Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus valiti koos kahe teise piiskopiga ametisse juba novembris, aga ametissepühitsemine oli tänavu jüripäeval. Peapiiskopi plaani kohaselt jäävad praost Tiituse koordineerida teoloogia, liturgia ja vaimuliku ametiga seotud valdkonnad ning kõik Lõuna-Eesti praostkonnad.

Tiitus on varem Sakalale rääkinud, et peapiiskopi otsus tema kandidatuur kirikukogul üles seada ei tulnud üllatusena ning sellele eelnesid omavahelised vestlused ja asja üle järelemõtlemine. Nõustuma ajendas teda oma sõnutsi mõistmine, et peapiiskop teab kõige paremini, keda tal kuhu on vaja kirikut teenima ja ennast abistama, ning kui selline ettepanek juba tehakse, siis järelikult on selleks vajadus. Tiitus jääb edasi Jaani koguduse õpetajaks, aga ta loobus Viljandi praosti ametist.

Tagasi üles