GALERII Hoogu koguv Kevadtorm toob uuel nädalal Mulgimaale lahingud (2)

Marko Saarm
, fotograaf
Copy

Viljandimaal on juba nädal aega mitmel pool olnud näha sõjaväesõidukeid. Kaitseväe õppus Kevadtorm on jõudnud etappi, kus jaod ja rühmad on laskeharjutused ja manöövrid edukalt lõpetanud ning valmistuvad uuel nädalal algavateks õppelahinguteks.

2. jalaväebrigaadi 2. Kuperjanovi jalaväepataljon valmistub lahinguteks kaitserajatiste kindlustamisega. Ajateenijad, reservväelased ja liitlasüksused tegelevad kaevikuliinide, laskepesade ja laskesektorite rajamisega. Suurt rõhku pannakse raskerelvade laskepositsioonide rajamisele ja maskeerimisele.

2. Kuperjanovi jalaväepataljoni rühmaülem lipnik Lauri Pähn ütles, et pühapäeva alustati jao ja rühma koosseisu kokkuharjutamist. "Et oleme reservüksus, vajas mõni asi, nagu jao kiirrünnak ja tulele reageerimine, meeldetuletamist. Pärast lõunat oleme jätkanud positsioonide rajamist ja tõkestamist ning kogu lahingplaani harjutamist," ütles Pähn. "Põhilahingud tulevad rasked ning oleme vaimselt selleks valmis. Oleme arvestanud, et järgmistel päevadel jääb unetunde väheks."

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles