Võitja lõpetas uhkes üksinduses

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmandat korda Viljandi järvel teoks saanud Mulgi uisumaratonil oli 50-kilomeetrise põhidistantsi ja poolmaratoni ühises stardis 86 uisutajat.
Kolmandat korda Viljandi järvel teoks saanud Mulgi uisumaratonil oli 50-kilomeetrise põhidistantsi ja poolmaratoni ühises stardis 86 uisutajat. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pühapäevase Mulgi uisumaratoni võitis Sulev Lokk. Püsinud 50 kilomeetri pikkusel sõidul esimesed 42 kilomeetrit konkurentidega koos, tegi ta vahespurdi ja uisutas lõpuni üksinda.

Finišis edestas Sulev Lokk mullust võitjat Märt Kuusi enam kui minutiga ning kolmandaks jäänud Indrek Aarnat kahe ja poole minutiga.

«Mul oli salarelv,» lausus võitja mõni hetk pärast finišit. Eelmisel nädalavahetusel oli Lokk osalenud Rootsis Falunis peetud 60 kilomeetri pikkusel maratonil ja sellegi võitnud. «Nädalatagune sõit oli tänast võistlust silmas pidades väga hea,» tunnistas ta.

Lokk sõnas, et tundis end sõidu jooksul olevat konkurentidest veidi paremas vormis. «Kui võitja oleks tulnud otsustada finišiga, oleksin ehk kaotanud,» arutles ta. Seetõttu tegigi Lokk kaks ringi ehk kaheksa kilomeetrit enne lõppu järsu kiirenduse ning suutis konkurentidel eest ära sõita.

50 kilomeetri pikkuse maratoni võttis tänavu ette tosin uisutajat, sealhulgas üks naine. Kui võitjal kulus distantsi läbimiseks aega 1:47.26, siis viimased olid rajal ligi kaks ja pool tundi. Sõideti nelja kilomeetri pikkusel ringil, mida tuli läbida 11 ja pool korda.

Peale 50 kilomeetri sõidu võisteldi Viljandi järvel ka 30 kilomeetri pikkusel poolmaratonil ning esimest korda kolme aasta jooksul jäi selle võit Viljandisse. Kõigepealt jõudis finišijoonest üle paar aastat tagasi Eesti juunioride jalgratturite koondisesse kuulunud Viljandi rattaklubi liige Marko Holtsmann. Mõne meetri ehk ühe sekundiga kaotasid talle Ekke-Kaur Vosman ja Maidu Vahtra. Poolmaratonil osales 74 sportlast.

Kõige lõpuks anti start 10-kilomeetrisele rahvasõidule, kus paremaid ei selgitatud. Rajale läks üle 70 uisutaja.

Paljud võistlejad kiitsid Viljandi järvele rajatud nelja kilomeetri pikkust uisuringi. Võitja Sulev Lokk nimetas seda Mulgi uisumaratoni kolme aasta pikkuse ajaloo parimaks rajaks. «Rajameistrid on teinud suurepärase töö,» kiitis ta. «Täna sai järvel hakkama isegi ovaalringile mõeldud uisuga,» viitas võitja kolmandana lõpetanud Indrek Aarnale, kes sõitis väga siledat jääd eeldava spetsiaalse kiiruisuga.

Neljapäeva õhtuni kestab Viljandi järvele rajatud ringil Viljandi uisunädal. Soovijad saavad seal liuelda muusika saatel ja prožektorite valgel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles