Viimase ööpäevaga lisandus 34 positiivset COVID-19 analüüsi. Viljandimaal pole nakatunuid juurde tulnud

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Viljandis saab koroonaproovi andma minna perearsti saatekirja ja autoga Viljandi turu parklas asuvasse punkti, mis on praegu avatud üle päeva.
 
Viljandis saab koroonaproovi andma minna perearsti saatekirja ja autoga Viljandi turu parklas asuvasse punkti, mis on praegu avatud üle päeva.  Foto: Elmo Riig

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2058 COVID-19 proovi ning neist 34 ehk 1,7 protsenti osutusid positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 36 024 proovi, neist 1434 ehk 4 protsenti on osutunud positiivseks, nendib teviseamet pressiteates.

16. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 137 inimest, kellest 10 on juhitaval hingamisel. Ööpäeva jooksul hospitaliseeriti 9 inimest. Haiglatest on välja kirjutatud 133 inimest. Viimase ööpäeva jooksul suri Eestis COVID-19 tagajärjel Põhja-Eesti regionaalhaiglas ravil viibinud 71-aastane mees. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 36 inimest.

Kõige rohkem positiivseid analüüse laekus rahvastikuregistri andmete järgi Harjumaal (18), Ida-Virumaal (6) ja Saaremaal (6). Järgnesid Hiiumaa, Pärnumaa, Tartumaa ja Võrumaa, milles kõigis oli üks nakatunu. Tänaseks on enim nakatunuid endiselt vanuserühmas 55–59 aastat (18%), järgnevad vanuserühmad 20–24 (15%), 15–19 (12%) ja 50–54 aastat (12%). Viljandimaal pole uusi nakatunuid lisandunud ning haigestunuid on endiselt 20.

Riigis väljakuulutatud eriolukorra tõttu kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. COVID-19 nakkuse leviku takistamiseks katkestati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku. Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist. Plaaniline ravitegevus on katkestatud, et tõkestada nakkuse levikut ning hoida kokku isikukaitsevahendeid. Juba alustatud plaanilise ravi lõpuleviimise otsustab arst koos patsiendiga, hinnates igat üksikut juhtu. Lõpuni peab viima plaanilised tegevused, mille katkestamine seaks ohtu inimese tervise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles