Mitmekordseks kerkinud rendihind muudab kioskipidajate meele mõruks (1)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi Rubiini plats seisis aastaid tühjana, kuid eelmisel aastal tekkisid sinna toiduputkad ja nende omanikele valmistab tänavune maa rendi kallinemine tuska.
Viljandi Rubiini plats seisis aastaid tühjana, kuid eelmisel aastal tekkisid sinna toiduputkad ja nende omanikele valmistab tänavune maa rendi kallinemine tuska. Foto: Elmo Riig

Maamaksumäära muutmise tõttu peavad linnalt maad rentida soovivad inimesed ja ettevõtted arvestama senisest märksa kopsakama arvega. Eelmisel aastal end Rubiini platsile sisse seadnud toidukioskite omanikud paluvad linnalt hinnaalandust, sest sel kevadel saadud arve paneb kahtlema jätkamise võimalikkuses.

"Meie kauplejatena oleme ainsad, kes on seni üritanud Rubiini platsile elu sisse puhuda, meelitades linna keskmesse inimesi, peresid, noori ja vanu ning luues seeläbi südalinna hädavajalikku atmosfääri," seisab kauplejate ühispöördumises. Nad selgitavad, et toidu sellisel moel müümiseks sobivat aega on Eestis umbes kuus kuud ning uued hinnad ei julgusta enam seda äri ajama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles