Leetritesse on tänavu haigestunud kolm inimest

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Leetrite vastu saab kaitsesüsti, mis ühtlasi aitab tõrjuda mumpsi ja punetisi. Selle süsti (pildil) sai ka käesoleva leheloo autor.
Leetrite vastu saab kaitsesüsti, mis ühtlasi aitab tõrjuda mumpsi ja punetisi. Selle süsti (pildil) sai ka käesoleva leheloo autor. Foto: Elmo Riig

Pisut enam kui nelja kuu jooksul on terviseameti andmeil Eestis tuvastatud vaid kolm leetritesse haigestumist, sellegipoolest soovitab amet lasta end selle tõve vastu vaktsineerida.

Terviseameti nakkushaiguste epidemioloogia osakonna peaspetsialist Irina Filippova tõdes, et leetrid on kergesti nakkav, viirusliku päritoluga äge nakkushaigus, mis on levinud üle maailma.

«Immuunsuseta inimestel võib see haigus kulgeda raskelt. Haigusnähtudeks on palavik, halb enesetunne, köha, nohu, silmasidekesta põletik, valgusekartus,» rääkis ta. «Teisel päeval pärast haigustunnuste ilmnemist tekivad põskede limaskestale eespurihammaste kohale valkjad, erkpunase äärisega laigud. Mõne päeva pärast ilmub lööve nahale – see algab kõrvade tagant ning levib edasi näole ja kaelale. Teisel päeval levib lööve kehale ja kätele ning kolmandal päeval peopesadesse ja jalataldadele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles