Viljandis kogutakse ohtlikke jäätmeid (3)

Sakala
Copy
Ohtlikke jäätmeid koguvasse autosse saab lisaks aparaatidele ära anda mitmesuguseid kemikaale. Pilt tehtud mullusel Viljandi valla ohtlike jäätmete kogumisringil.
Ohtlikke jäätmeid koguvasse autosse saab lisaks aparaatidele ära anda mitmesuguseid kemikaale. Pilt tehtud mullusel Viljandi valla ohtlike jäätmete kogumisringil. Foto: Marko Saarm

18. mail saavad viljandlased kaheksas kohas ära anda kodumajapidamises tekkinud ohtlikke jäätmeid ning elektri- ja elektroonikaseadmeid.

Kogumisringil saab linnavalitsuse saadetud pressiteate kohaselt ära anda õlijäätmeid, ohtlike ainetega saastunud pakendeid, õlifiltreid, ohtlikke aineid sisaldavaid antifriise, jäätmeid, mida peab nakkuse vältimiseks koguma ja kõrvaldama erinõuete kohaselt, ohtlikest ainetest koosnevaid või neid sisaldavaid kemikaale, happeid, fotokemikaale ja pestitsiide, ohtlikke aineid sisaldavaid värve, liime ja vaikusid, päevavalguslampe, patareisid ja akusid, ohtlikke aineid sisaldavaid pesuaineid, ravimeid ning elektri- ja elektroonikaseadmeid.

Linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Marika Meos julgustas kõiki kasutama võimalust viia kodus seisvad ohtlikud jäätmed kogumispunkti. "Ohtlikud jäätmed ja elektroonikaromud sisaldavad sageli mürgiseid või kahjulikke kemikaale, nagu plii, elavhõbe, kroom ja teised raskemetallid, ning kui need visata tavalisse prügikasti, kahjustab see keskkonda ja ökosüsteeme ning saastab põhjavett," ütles Meos pressiteate vahendusel. Elektroonikaromudes võib tema sõnul leiduda väärtuslikke materjale nagu vask, alumiinium ja kullasisaldusega komponendid. Kogumisringid pakuvad võimalust neid materjale taaskasutada, aidates säästa loodusvarasid ja vähendada jäätmete hulka. "Kogumisringid annavad võimaluse viljandlaste ohtlikke jäätmeid ja elektroonikaseadmeid ohutult üle anda ning need jäätmed kõrvaldatakse turvaliselt ja professionaalselt," lausus Meos.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles