Kitzbergi gümnaasiumis saab aimu olümpiabasseinist

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile avas Karksi-Nuias Kitzbergi gümnaasiumis uksed vast renoveeritud basseiniga ujula. Koolidirektor Jaak Israeli sõnul võeti uuendamisel šnitti olümpiabasseinist.

«Ikka sama,» sõnas direktor 25 meetrit pikka neljarealist ujumiskohta silmitsedes.

«Basseini põhi tuli uuesti valada ja seda tõsteti seitse sentimeetrit,» rääkis ta ainsast proportsioonimuudatusest. Algne plaan põhja tasandada ei läinud läbi ja seetõttu nihkus pisut ka valmimistähtaeg. Remont vältas peaaegu neli kuud.

Viimane aeg

Ujula fuajees pole enam kloorilõhna ja seda ei tunne ka basseiniruumis. Kui varem oli vesi rohekas ja selles hulpisid kärbselaibad, siis nüüd on see helesinine ja puhas. Vanni ääri katavad krobelised plaadid, millel on kindel astuda.

«Basseini pandi sellised plaadid, mis on katsudes siledad nagu need,» osutas direktor ruumi seinu katvatele vanadele glasuurplaatidele. «Vees muutuvad uued plaadid aga karedaks, et jalg pööret tehes ei libiseks.»

Karksi valla spetsialisti-projektijuhi Dmitri Orava sõnul oli basseini rekonstrueerimine vajalik tänapäevase õpi- ja treeningkeskkonna tagamiseks.

Kooli kehalise kasvatuse õpetaja, ujulainstruktor Anneli Vaan rääkis, et oma õpilastele lisaks käivad seal ujumise algõpet saamas teise ja kolmanda klassi õpilased nii Viljandi- kui Valgamaa paarikümnest koolist.

Esimene pidu

Direktor Jaak Israeli jutu järgi on huvi ujumise vastu suur. «Juba kuu aega helistatakse ja küsitakse, millal saab,» lausus ta. Ka koolilapsed on avamise vastu elavat huvi ilmutanud ja reedel korraldab õpilasesindus basseinipeo, kuhu on kutsutud ümbruskonna koolide õpilasesindused.

«Basseinipeo mõte on hästi vastu võetud,» rääkis Kitzbergi gümnaasiumi õpilasesinduse liige Terttu Tammaru. Õhtu täpne teema on veel saladus, kuid väiksematele pidu tehes tuginetakse multifilmile ja vanemate õpilaste õhtusele koosviibimisele lisatakse romantilist meeleolu.

«Huvi tundub mõnevõrra suurem kui teiste ürituste puhul — on see ju sootuks teistsugune,» tõdes õpilasesinduse president Erki Maling.

Õpilasesinduses kultuuriürituste eest vastutav Kärt Leppik lisas, et gümnaasiumi juhtkond oli väga basseinipeo korraldamise poolt, sest see ilmestab kogu kooli elu.

«Las noored proovivad! Kui varba ära löövad, saavad ka kogemuse,» ütles direktor. Kool aitab pidu vaid eelarvega, kõik muu võtab õpilasesindus, mis on Israeli hinnangul tänavu eriti tugev, oma õlgadele. «Loomulikult peab ohutuse mõttes peol valvet kogu ujula personal,» lisas koolijuht.

Õpilasesinduse liikme Klaid Melnikovi kinnitust mööda ei pea kartma, et pärast reedet hulbivad vees viinamarjad ja saiatükid. «Sööginurgake on veidi eraldatud ja muidugi on järelevaataja,» lausus ta.

Enamik inventarist, mis peo ajal kasutamiseks võetakse, jääb direktori sõnul koolile. «200 svammist saavad pärast tahvlilapid,» tõi ta näite. «Aga mullimasina siiski rentisime.»

Kord jääb samaks

Ujula kasutamiskord jääb samaks, nagu see oli varem. Anneli Vaan rääkis, et jätkub vesiaeroobika ja nädalavahetustel saab sauna.

«Hinda pidime natuke korrigeerima,» ütles Jaak Israel ning nimetas põhjustena küttehinna tõusu ja sentidega arveldamise keerukust. «Aga selle eest tegime näiteks üliõpilastele soodustusi juurde.»

Ehitustööde ajal mõeldi ka pensionäridele. «Nad kurtsid, et redelist on raske vette minna, ja tahtsid treppi,» meenutas direktor. Paraku on erikonstruktsiooniga trepp kolm korda kallim kui üks redel, aga kompromissina paigaldati laiaastmelised redelid.

«Saime projekti finantseerinud Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt kiitva hinnangu,» lausus uue ilmega basseini kohta Jaak Israel ning avaldas lootust, et seetõttu saab toetust ka teise remondietapi puhul.

«Tahame praeguse suusahoidla asemele saada lastebasseini ja mullivanni,» viitas ta väiksele uksele, mis oma kooruva värviga uue basseini kõrval eriti trööstitu tundus.

«Suurepärane, kui leiaksime ümbruskonnas ettevõtteid, kes meie tegevust toetaksid,» ütles direktor ning lisas, et siis saaks ujulakompleks tervikuna korda ja sportima tulija ei peaks enam pesuruumis hallitust nägema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles