Sajad tühjad aknaavad pajatavad senikuulmatuid vanglalugusid

, gerly.lehtmets@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endiste kongide aknaraamid on trellideta otsekui tühjad silmakoopad, mis vaatavad veel viimaseid päevi igatsevalt vanglamüüride poole.
Endiste kongide aknaraamid on trellideta otsekui tühjad silmakoopad, mis vaatavad veel viimaseid päevi igatsevalt vanglamüüride poole. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi vangla kunagise direktori Rein Tederi silmad on kinnipidamishoone lammutamist vaadates nukrad. Sama õnnetult vaatavad tühjade silmakoobastena vastu maja sajad aknaraamid, mis võiksid pajatada palju senikuulmata lugusid.

Kuraditosin aastat Viljandi vanglas töötanud ja peaaegu kogu selle aja kinnipidamisasutust juhtinud Rein Tederi kabinet oli üks esimesi, mis ülemöödunud nädalal lammutustöö alates masina ette jäi ja maha tõmmati. Selleks ajaks, kui «Sakala» endise vanglajuhi veel lammutamist ootavate müüride vahele ringkäiku tegema kutsus, haigutas tema kabineti koha peal hiiglaslik auk.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles