Riigimetsast saab jõulukaunitare metsaretkele minnes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluks sobiva kuusekese leidmise on riigimetsa majandamise keskus ühendanud metsaretkega.
Jõuluks sobiva kuusekese leidmise on riigimetsa majandamise keskus ühendanud metsaretkega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigimetsa majandamise keskus müüb ka sel aastal eraisikutele kuuseraielubasid, aga läheneb teemale pisut uut moodi: soovija saab jõulukaunitari metsaretkele minnes.


Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Sakala puhkeala juhataja Ly Laanemets ütles, et keskus ei kasvata eraldi jõulukuuski, vaid tahab edendada inimeste metsateadlikkust ja pakkuda puhkuseelamusi.



Seepärast on Eestis välja valitud 19 kohta, kus korraldatakse kuuseretki, mille käigus müüakse inimestele riigimetsas kasvava kuuse raieõigus. Viljandimaal on selliseks kohaks Aimla looduskeskus, mis asub Suure-Jaani vallas Aimla külas endises Aimla metskonna kontoris.



Puhkeala juhataja sõnul tehakse kuuseretki 17.—23. detsembrini kaks korda päevas, kell 10 ja 13 ning üks retk kestab kuni kaks tundi.



10., 11., 12., 15. ja 16. detsember on juba broneeritud lastekodudele, kes soovivad ühiselt tulla jõulupuud otsima.



Kõigepealt kirjutatakse retkel osalejatele looduskeskuses välja kuuseluba.


«Samal ajal võib vaadata slaidiprogrammi sellest, milline kuusk sobib kõige paremini jõulupuuks ja kuidas tema eest kodus hästi hoolitseda,» rääkis puhkeala juhataja. «Enne metsaminekut saavad soovijad turgutada end tee ja piparkookidega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles