Viljandimaa andis edasi kulbitäie tantsurõõmu

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi kultuurikeskuse ees tegi kolonn peatuse, et saatemasinaid tankida, kuid tants ei lakanud.
Karksi kultuurikeskuse ees tegi kolonn peatuse, et saatemasinaid tankida, kuid tants ei lakanud. Foto: Peeter Kümmel

Eestit läbiv «TeateTants» sai eile pärast Valgamaa piiri ületamist uue teatepulga, Mulgi mustrite ja vööga kaunistatud suure puukulbi, mille Viljandimaa tantsijad Pärnumaale viisid.

Viljandi maakond vahetas «TeateTantsu» maakondliku juhi Kati Grauberg-Longhursti sõnul teatepulga suure puust kulbi vastu välja selleks, et tervitada nii kõikide järgmiste maakondade tantsijaid ning soovida neile kulbitäite kaupa tantsulusti ja -rõõmu.

Viljandimaa esimesed 200 tantsumeetrit läbisid maavanem Lembitu Kruuse ja Kati Grauberg-Longhurst labajalavalsiga. «Kolonn jõudis siia 40 minutit varem, nii et Kärstnas korraldasime aja parajaks tegemiseks ühe spontaanse simmani,» kirjeldas Grauberg-Longhurst. «Kõik on väikestest vahejuhtumitest hoolimata kulgenud suurepäraselt ja üritus on korda läinud,» kiitis ta.

Grauberg-Longhurst tantsis mõne päeva eest ka Tartumaa teedel ning seda öösel ja uduvihmas, kuid see tema kinnitusel tantsulusti ei kahandanud.

Väike tantsupidu

Memmede rühma Kadri tantsijad Kersti Nurk ja Virve Saaremägi ootasid kella 15.20 ajal oma vahetust Sudiste teeristis. «Juhendaja Anneli Arraste rääkis meile sellest üritusest ja jäime kohe nõusse — siit lihtsalt ei saanud puududa!» tõdes Nurk, kes saabus äsja Ungarist folkloorifestivalilt. «Süda on ootusest juba ärevust täis,» kihistas ta.

Läbi Karksi oru mäest alla ja üles kulgeval kurvilisel teel tantsisid vapralt Kitzbergi gümnaasiumi rühma Samm Sassis liikmed. Meeskond palus noortele tulise aplausi teha, sest see lõik oli neile eile juba kolmas.

Kultuurikeskuse ees tegi kolonn põgusa peatuse, et masinaid tankida. Samal ajal hüppasid nii rühmaliikmed kui pealtvaatajad tantsijate puukuju ümber kaerajaani. «Ei tohi seisma jääda!» manitsesid nad üksteist heatujuliselt.

Kulp pärnakatele edasi

Ühistantsu jälginud tantsuõpetaja Maie Tammemäe tõdes, et tegemist on väga positiivse ettevõtmisega. «Me ei aja siin millimeetreid taga, vaid peamine on ikka puhas lust. See on nii uhke, et kogu Eestimaa tantsib. Ma pole kuulnud virisemas ei pealtvaatajaid ega tantsijaid,» rääkis ta.

Viljandimaalt on «TeateTantsule» registreerunud 41 rühma. Viljandimaalased läksid ühtlasi appi Pärnumaale, sest seal on tantsijaid sama palju kui Viljandimaal, kuid läbitav maa märksa pikem. Viljandimaalaste teekond lõppes kella kolmveerand üheteistkümne paiku Kilingi-Nõmmel, kus Vabajala tantsijad andsid teatekulbi üle Pärnumaale. Homme siirdub «TeateTants» Saaremaale.

«TeateTantsu» kestel läbivad tantsijad tuhat kilomeetrit. Et kõik maakonnad kaetud saaksid, on end registreerinud 6200 tantsijat 450 rühmast. Tants algas 20. augustil Tallinnas Raekoja platsil ning lõpeb sealsamas 28. augusti lõuna ajal. Kolonni teekonda võib näha internetiaadressil www.teatetants.ee.

TEEKOND

«TeateTants» läbis eile Viljandimaa.

• Kolonn jõudis Viljandimaale Valgamaalt Pori poolt.

• Siis suundus see Kärstna ja Karksi kaudu Karksi-Nuia.

• Edasi liikusid tantsijad Abja-Paluoja poole, sealt Tihemetsa peale ning lõpetasid Kilingi-Nõmmel.

Allikas: teatetants.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles