Teatri lavataguse maailmaga tutvub tuhat noort

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna on Ugalas neljas koolinoorte teatripäev.
Täna on Ugalas neljas koolinoorte teatripäev. Foto: Heigo Teder

Täna koguneb üle tuhande noore teatrihuvilise Viljandisse Ugalasse, kus on neljas koolinoorte teatripäev. Ühe päeva jooksul on võimalik vaadata kuut eriilmelist ja eri vanuses lastele sobivat lavastust, samuti on kavas suur valik põnevaid töötubasid.

Oma laste- ja noortelavastustega on Viljandis Sõltumatu Tantsu Lava, teater Must Kast, teater Vanemuine, Rakvere teater ja Kuressaare Linnateater.

Töötubades tutvustavad oma ala meistrid 12 teatrist teatritöö telgitaguseid. Kaasa saab lüüa näiteks valguse, butafooria, raadioteatri, tekstiloome, lavakõne, lavavõitluse ja näitlejaõppe töötoas.

Töötubade maraton tipneb kell 17 Ugala kohvikus, kus Tallinna Linnateatri direktor Raivo Põldmaa ja Vanemuise teatri juht Toomas Peterson annavad avaliku teatrijuhtimise meistriklassi, kuhu on oodatud kõik huvilised.

Neljandat korda teoks saava koolinoorte teatripäeva idee sündis Eesti etendusasutuste liidus eesmärgiga tutvustada koolinoortele etenduskunstide vorme. Igal aastal korraldab teatrikuu alguses toimuvat teatripäeva erinev teater. Sel korral on korraldaja Ugala ning osaleda saavad Viljandi linna ja maakonna õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles