Repliik: Tunnustus südamega tegijale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavune aasta on Euroopas pühendatud vabatahtlikule tegevusele ja sel puhul peatub praegu Tallinnas Nokia kontserdimajas üleeuroopaline ringreis ning peetakse vabatahtlike mess. Pühapäeval järgneb «Teeme ära!» talgupäev, mille ajal eestimaalased saavad koduümbrust korrastada.

Poliitikauuringute keskuse Praxis värskes ülevaates on kirjas, et meie riigis tegi viimase kahe aasta jooksul tasustamata vabatahtlikku tööd 4,5 protsenti elanikest. Euroopa keskmisest oleme sellega tublisti maas: kogu euroliidus tegutseb vabatahtlikuna 12 protsenti tööjõulisest elanikkonnast, niisiis on meil kõvasti arenguruumi.

See-eest teevad meie inimesed oma heast tahtest nii mõndagi sellist, mida eraldi ära ei märgita. Kindlasti annavad nad paljudel elualadel märksa suurema tööpanuse, kui hiljem palgana tagasi saavad, ja aitavad hädas olijaid nii, et ei soovigi oma heateole laiemat kõlapinda.

Sestap arvan, et Euroopa keskmine ei loe. Tähtis on meie enda sise- ja küünarnukitunne. Kõik, kes on teiste heaks midagi südamest teinud, väärivad tunnustavat õlale patsutamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles