Musta saali jõuab Renate Valme uus lavastus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk lavastusest
Hetk lavastusest

Täna kell 20 algab Viljandi kultuuriakadeemia mustas saalis Renate Valme sooloetendus «Second Land».


Mittetulundusühingu Evestuudio projektijuhi Irene Hütsi sõnade kohaselt on Renate Valme varasemateski töödes näha olnud erakordset oskust väljendada isiklikku poeetilist maailmataju ja aistinguid veenvas ja isikupärases visuaalses keeles.



«Varem esitas ta oma maailmu koos teiste kunstnikega,» selgitas projektijuht. «Seekord tuleb ta lavale üksi. Üksi koos asjadega. Ja et asjad ja esemed on iseenesest ju üsna külmad ja ühetähenduslikud, otsib ta viise, kuidas asjade kaudu leida teed mingisugusesse teise, tähenduslikumasse, ilusamasse, helgemasse maailma. Kuidas jõuda lapsemängu meenutava kerguseni. Et esemed ei oleks vaid need, mis nad on, vaid võiksid etendaja tahte peale muuta tähendust ja otstarvet. Et reaalsus pole nii tuimalt ühene.»



Augusti lõpul esietendus Renate Valme sooloetendus «Second Land» Riias «Homo Alibi» festivalil.



Renate Valme on vabakutseline koreograaf-lavastaja. 2002. aastal lõpetas ta Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia koreograafina. Kodumaist ja rahvusvahelist tunnustust on pälvinud tema lavastused «mobile home», «MESTA» ja «Idula». Ta on töötanud ka koreograafi ja näitlejana lavastuste juures erinevates Eesti teatrites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles