Rattaklubil seisab ees tegus hooaeg

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiko Šmidt
Veiko Šmidt Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Maakonna tegusamaid spordisõprade ühendusi Viljandi rattaklubi valis kuu algul uueks presidendiks senise juhatuse liikme Veiko Šmidti, kes on klubi tegemistes kaasa löönud selle loomisest peale.

Senine president Loit Kivistik pani ameti maha pärast linnapea kohustustesse astumist. Ta taandas end ka klubi juhatusest ja jätkab tavaliikmena.

Nagu kinnitas juhikohustused üle võtnud Veiko Šmidt, kujuneb senise eestvedaja asendamine kindlasti kõvaks proovikiviks, sest latt on seatud kõrgele.

Veiko Šmidt, nagu paljudel varasematelgi aastatel, on kalendris palju Viljandimaaga ja niisiis teie klubiga seotud spordivõistlusi. Milline eelseisev üritus on viljandlastel alanud hooaja suurim ettevõtmine?

Kindlasti Mulgi rattamaraton, mis sõidetakse tänavu varakevade asemel sügisel. See arvukate osavõtjatega ja töömahukas üritus on seni olnud Elioni sarjas suurim.

Huvitav on jälgida, kas varem hooaja avaüritusena suurt osalejate hulka võõrustanud Mulgi maratoni menu jätkub, kui see peetakse sarja lõpuüritusena.

Miks sügisel?

See on olnud juba mõnda aega sarja peakorraldaja Pro jalgratturite klubi ja selle juhi Allar Tõnissaare soov. Korraldaja tahtis hooaja kokkuvõtte teha Viljandis, kus stardi- ja finišipaik asub linnas. Sarja lõpetav Mulgi rattamaraton peetakse tavapärase pühapäeva asemel laupäeval.

Enne maratoni seisab meie klubil ees mitu korralduslikku ettevõtmist. Juba juuni algul on Mulgi rattaralli. Arvestades, et mullu esimest korda teiste niisuguste ürituste kõrval peetud Mulgi rattaralli oli Eesti omalaadsete seas osavõtjate poolest üks arvukamaid, ei saa öelda, et meie võistlus oleks kehvasti läinud. Tänavu tahame selle korraldada veel paremini.

Sellel aastal on rattarallil ees kaks suuremat muudatust. Et oma nime õigustada, viime sõidu mullusest enam ajaloolise Mulgimaa piirkonna teedele. Teiseks üritame teha ka lastevõistluse — sellest tunti eelmisel korral puudust. Rattaralli võistluskeskus on Silberauto hoone juures.

Selle kevade esimene suur töö seisab klubil ees juba tuleval pühapäeval, mil Viljandi tänavatel sõidetakse Eesti kriteeriumi ehk tänavasõidu meistrivõistluste kolmas etapp, mis on olnud juba mitu aastat meie korraldada.

Abiks oleme kindlasti Viljandis peatuvale Saaremaa velotuurile ja Tartu noortetuuri teise etapi organiseerimisel.

Sügisel korraldame Viljandi sügiskrossi, samuti on meil plaane noortele. Sellel pühapäeval leiab aset kolmas jalgrattamatk, siht on seekord Heimtali muuseum. Kokku on neid matku sel hooajal 17.

Pole kahtlust, et tänavune aasta tuleb sama tegus kui varasemadki.

Kui palju on rattaklubil liikmeid?

Aktiivseid on üle kolme­kümne, aga meil on palju häid ja abivalmis sõpru. Ainuüksi oma liikmetega ei suudaks me korraldada Mulgi rattamaratoni ega teisigi võistlusi.

Klubi juures on aastaid edukalt tegutsenud ka noorte treeningurühm.

Noorte treeningutel osaleb Viljandis Marek Johansoni juhendamisel 20 ratturit, viis noort harjutab Holstres treener Artur Makku käe all.

ÜRITUSED
Viljandi rattaklubi tänavused suuremad üritused
• 8. mail sõidetakse Viljandis Eesti kriteeriumisõidu meistrivõistluste kolmas etapp.
• 5. juunil on kavas 2. Mulgi rattaralli.
• 10. septembril peetakse 11. Mulgi rattamaraton.
• 9. oktoobril selguvad Viljandi sügiskrossil
maakonna meistrid.
• Jalgrattamatkad kestavad oktoobrini.
Allikas: Viljandi rattaklubi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles