Tarvastu investeerib säästlikult

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarvastu valla tänavune tasakaalus eelarve, mille suurus on 3 049 420 eurot, vähenes laekumiste osas mullusega võrreldes ligikaudu 15 protsenti.

«Tuleb tunnistada, et eelarvet oli märksa raskem kokku panna kui varasematel aastatel,» tõdes vallavanem Alar Karu. «Põhjust rahulolu tunda ei ole, aga teisalt ei tohiks ka liigselt kurta.»

Ta nentis, et suure jälje jättis mullune Mustla peatänava põhjalik ümberehitustöö ühes valgustuse ja veetrasside rajamisega. Lisaks mõjutas eelarve koostamist riigi seisukoht vähendada toetusi omavalitsuste hariduselule ning tasandusfondi — kokku jäi Tarvastu sealtkaudu ilma 132 587 eurost.

«Kokkuvõttes tähendab see üsna kriitilist olukorda ning kõigis valla hallatavates asutustes suuri kärpeid,» lausus Karu. «Võimalusi investeerida seega eriti ei ole. Oleme keskendunud projektidele, millele saame või loodame Euroopa Liidu fondidest toetust, et siis katta valla rahakotist nõutav omaosalus.»

Tähtsaima tööna seadis vallavanem esikohale Tarvastu raamatukogu teisele korrusele Tarvastu muuseumi rajamise. See läheb maksma 68 000 eurot, millest valla osalus on 29 000 eurot.

Mustla paisjärve kahe silla kordategemine nõuab 44 467 eurot, millest vald tasub 36 813 eurot.

Veel on Karu sõnul kavas Vambola lasteaias tuletõrjesignalisatsioon tänapäeva nõuetele vastavaks ehitada. See töö on üksnes valla rahastada ja läheb maksma 6400 eurot.

«Meie soov on rajada tänavu Mustlasse noortele skate-park, kuid see pole veel kindel,» lisas vallavanem. «Töö läheb maksma 57 000 eurot ja valla osa selles on kümme protsenti. Vaatame, kas õnnestub euroliidu fondist toetust saada.»

Suurima tulu toob omavalitsuse rahakotti tavapäraselt üksikisiku tulumaks, mida Tarvastu vald plaanib tänavu koguda 1 252 668 eurot. Seda on pisut üle 29 000 euro rohkem, kui laekus mullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles