Spordihoones on korraga kaks näitust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Eesti arhitektide liit ja arhitektuurikeskus korraldavad koostöös Viljandi linnavalitsusega ja kultuurkapitali toel Viljandis näitused «Väike» ja «Eramu».

Juba preagu Viljandi spordihoone fuajees näha olev väljapanek avatakse reedel kell 15 ja seda saab vaadata 15. veebruarini.

Näitus «Väike 2007—2009» tutvustab väikevorme ja tõestab, et ka tillukesed asjad võivad muuta maailma. Või kui mitte kogu maailma, siis vähemasti üht koduõue või külakogukonda. Väljapanekul võib kõrvuti näha veetorni tehtud klavertrepiga galeriid, grillmaju, putkasid, purskkaeve, pinke, mänguväljakuid ja muud põnevat.

Tegu on rändnäitusega, mis alustas oma teekonda eelmise aasta juunis Tallinnast arhitektuuri- ja disainigaleriist ning on enne Viljandit peatunud Haapsalu ja Kuressaare kultuurimajas.

Näitus «Eramu 2006-2007» annab ülevaate nimetatud ajavahemikul valminud huvitavamatest Eesti eramutest. Tihtipeale kipuvad eramajad suurte ja sotsiaalselt vaieldamatult tähtsate majade kõrval märkimata jääma. Eramu projekteerimine on aga märgatavalt intiimsem protsess, tellija ja arhitekti tihe ja isiklik dialoog, mida mõne suurobjekti või väiksema kortermaja puhul naljalt ei teki. Seetõttu on eramud ka rohkem läbi komponeeritud ja vastavad paremini tellija ehk elaniku vajadustele.

Ringreisil on seegi näitus. See on olnud Tallinnas arhitektuuri- ja disainigaleriis, Kuressaare linnateatris ning Pärnus Ammende villa õuel. 2008. aasta oktoobris võis seda vaadata Eesti Vabariigi saatkonnas Tokios.

Näituse «Eramu 2006-2007» kuraator on Ene Läkk ning näituse «Väike 2007—2009» kuraator on Karin Paulus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles