Repliik: Ettevaatust!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavune talv paneb autojuhtide kannatuse proovile: neid varitsevad umbe tuisanud teed, lumevaalud või jäine libedus. Väikestel autodel pruugib üksnes jälgedest korraks kõrvale kalduda, et sõiduk libedal lahtise lumega teel vibama hakkaks.

Selle aastanumbri sees olen tuttavatelt kuulnud mitmest õnnelikust õnnetusest, mis lõppesid üksnes plekimõlkimisega. Need maanteel valsitiire teinud ja seejärel hange mütsatanud sõidukid olid kehval teelõigul õnneks üksinda. Kurvem oleks asi olnud siis, kui samasse kohta oleks sattunud mõni vastassuunas sõitev auto. Muidugi on sõiduriista remontida tülikas ja kulukas, aga inimelu hinnaga ei saa seda väljaminekut võrrelda.

Tänavune talv on ilmselt paljudele juhtidele piisav argument, et korrata libedal teel sõitmise põhitõdesid. Maanteel tasub säilitada närvi ning jääda tagant kiirustajatest hoolimata kindlaks enda valitud tempole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles