Centrumis saab euro kohta teavet

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Centrum
Centrum Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäevast laupäevani jagatakse Viljandis Centrumi kaubanduskeskuses teavet eurole ülemineku kohta.


«Euroinfo jagamine Eesti kaubanduskeskustes on osutunud väga vajalikuks ettevõtmiseks,» rääkis rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak. Tema sõnul on kolmandat nädalat kestvas projektis selgitatud eurole ülemineku protsessi tuhandetele inimestele ning laiali on jagatud hulk temaatilisi trükiseid.

«Kuigi eurole üleminekust räägitakse iga päev mõnes meediakanalis, siis endiselt tekitab inimestes segadust, mis hetkest saab hakata kroone tasuta eurodeks vahetama, kui kaua kestab euro ja krooni paralleelkäibe periood ning kui kaua pärast uue aasta saabumist saab kroone teenustasuta eurodeks vahetada,» kõneles Varrak.

Üsna palju on tulnud selgitada sedagi, et uuest aastast ei kehti Eestis ainult rahvusliku kujundusega euromündid, vaid ametlikuks maksevahendiks muutuvad kõikide euroala riikide rahvusliku kujundusega mündid.

«Kuigi kõikjal on räägitud, et kroone saab eurodeks ümber vahetada piiramatus koguses, peljatakse mõnel juhul endiselt oma raha kaotamist,» rääkis Varrak.

Kaubanduskeskuses asuvate eurostendide ees jagavad infot ning vastavad inimeste küsimustele omavalitsuste töötajad. Lisaks korraldatakse euroteemalisi viktoriine, kus iga päeva lõpul loositakse osalejate vahel välja «Tere, euro!» auhindu. Infotöötajad on stendide juures neljapäeval, reedel ja laupäeval.

Viljandi Centrumis on eurostendid 14.—16. ja 28.—30. oktoobrini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles