Kookla küla kaunile koduaiale anti tunnustust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Sinivälja koduaed Viljandi vallas Kookla külas pälvis eripreemia.
Perekond Sinivälja koduaed Viljandi vallas Kookla külas pälvis eripreemia. Foto: Kodu & Aed

Teisipäeval Tallinna Õpetajate majas peetud võistluse «Kodu kauniks 2014» pidulikul lõpetamisel teenis ühe aia eripreemiast perekond Sinivälja koduaed Viljandi vallas Kookla külas.

Aasta kodu tiitel läks Pärnusse Mareliis Raidi ja Raoul Burmanni eramule, aia eest pälvisid tunnustust Kristi Smirnoff ja Vaike-Aino Smirnov Tallinnast Pirita-Koselt.

Perekond Siniväli pälvis preemia vana taluõue korrastamise ja maakividest hooneaseme sulandamise ning aiakujundusse pandud töö, katsetamist ja loomingulise eest. Kookla külas asuvale aiale lisavad värvi roosikollektsioon ja puittaimede kogu.

Võistlust «Kodu kauniks» korraldab 14. aastat Eesti suurim kuukiri Kodu & Aed. Lisaks aasta kodu ja aia tiitlile jagati toeatajate abiga välja veel 12 preemiat.

Ajakirja Kodu & Aed peatoimetaja Piret Veigeli sõnul edendatakse konkursi korraldamisega parimate eeskujude näitel Eesti kodu- ja aiakultuuri ning jälgitakse selle arengut.

«Silmapaistvate saavutuste puhul hindame omanäolisust ja esteetilist üldmuljet, jätkusuutlikkust ja keskkonnahoidu. Hea eeskuju annab indu kõigile,» kõneles Veigel.

Huvi võistluse vastu on olnud aastate kestel püsiv, ka tänavu osales sellel ligi sada kodu ja aeda. Auhindu jagati 20 000 euro väärtuses.

Võistlusel hinnati võrdselt otstarbekust, asjakohasust ja esteetilist tulemust, esile tõusid jätkusuutlikult heakorrastatud ning loominguliselt viimistletud kodud ja aiad. Ajakirja Kodu & Aed toimetajatest ja sponsorite esindajatest koosneva žürii tööd juhendasid valdkonniti sisekujundaja Sirje Kadalipp ja aiandusspetsialist Eneli Käger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles