Rõõm koolirahu linnast kustus revolvripaukudes

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümned teadmatuses vanemad ootasid eile pärastlõunal Paalalinna kooli ees tänaval kõledas tuules ja uduvihmas oma poisse ja tüdrukuid, kes ohutuse huvides olid enam kui tunniks spordisaali suletud. Pääsemine painajalikust olukorrast lõppes tugevate kallistustega.
Kümned teadmatuses vanemad ootasid eile pärastlõunal Paalalinna kooli ees tänaval kõledas tuules ja uduvihmas oma poisse ja tüdrukuid, kes ohutuse huvides olid enam kui tunniks spordisaali suletud. Pääsemine painajalikust olukorrast lõppes tugevate kallistustega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Septembri algul tänavuseks koolirahu linnaks tituleeritud Viljandi tardus eile pärastlõunal õuduses, kui sai teatavaks, et Paalalinna koolis on õpilane õpetaja maha lasknud.

Politsei sai juhtunu kohta teate kell 13.56. Kui Sakala pool tundi hiljem sündmuskohale jõudis, olid korrakaitsjad õppehoone ümber piiranud ega lubanud kedagi ei sisse ega välja. Sadakond linlast, nende seas paljud lapsevanemad, ei teadnud siis veel, mis täpselt on koolimajas juhtunud. Korrakaitsjatele oli antud käsk inimesi eemal hoida, kuid infot jagada nad ei tohtinud.

Kui esialgu avaldas mõni ootaja lootust, et tegemist on lihtsalt veidra õppusega, siis aja edenedes süvenes veendumus, et linnas levivad teated tragöödiast vastavad tõele. 15-aastane üheksanda klassi noormees Vahur oli tõepoolest koolitunnis nelja klassikaaslase silme all tõstnud relva saksa keele õpetaja Ene Sarapi vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles