Tuhalaanes peeti külade suveolümpia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks võistlusala oli kompadega aja peale kõndimine.
Üks võistlusala oli kompadega aja peale kõndimine. Foto: Enn Sarv

31. juulil korraldasid mittetulundusühing Tuhalaane ja ühendus Kodukant Viljandimaa maakonna külade esimese suveolümpia.


Ühe korraldaja, Tuhalaane juhatuse esimehe Enn Sarve teatel heisati Tuhalaane valsi saatel küla lipp ning siis võis minna keha kinnitama. Tervitama olid tulnud Kodukandi asutajaliige Helmut Hallemaa ja Karksi vallavalitsuse esindajana Urmas Suurpuu, kes oli ka päeva juht.

Võisteldi antiikolümpia traditsioonide järgi pentatlonis ehk viievõistluses. Tegelikult võrreldi võimeid isegi seitsmel alal, millest kaks kehvemat maha arvati. Alad olid hoota kaugushüpe, noolevise, saapaheide, nuiavise, oda täpsusvise, kompadega aja peale kõndimine ja korvpalli täpsusvisked.

Kohtunikud Ants Tomp ja Leo Liiber hindasid võistlemises täpsust ega teinud kellelegi hinnaalandust. Kui punktid olid kokku arvatud, selgus päeva juhile üllatuslikult, et tema oligi meestest esimeseks tulnud. Auhinnaks sai ta diplomi, medali ja ilusa maalinguga puupingi, mille olid valmistanud Eve ja Tõnis Rahno.

Urmas Suurpuule järgnesid Margus Tulp ja Romeo Mukk. Naistest võidutsesid Hille Osijärv, Catherine Grünbaum ja Sirje Meltsus. Kuigi rahvast oleks võinud olla rohkem, jäid kõik osavõtjad väga rahule.

Õhtul mängis tantsuks ansambel Polero.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles