Joobes juhtide põhjustatud liiklusõnnetuste arv on kasvanud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Juunikuus põhjustasid joobes juhid Eestis 27 inimvigastustega liiklusõnnetust, mis on pool kogu aasta jooksul joobes juhtide süül juhtunud õnnetustest. Samal kuul kõrvaldas politsei liiklusest 724 alkoholi tarvitanut.


Riho Tänak politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonnast toob välja, et suure osa juunikuu ränkadest liiklusõnnetustest põhjustasid alkoholijoobes noored juhid, kes ei olnud autos üksi. «Nende õnnetuste puhul oli kaassõitjail võimalik keelata joobes inimesel rooli asuda ning hoida sellega ära surma ja vigastusi. Paraku tehti ilmselgelt vale valik,» kõneles ta.

«Kutsun kõiki üles takistama alkoholi tarvitanud inimest sõidukit juhtima asumast,» ütles Tänak. «Kõige lihtsam on auto võtmed joobes inimeselt lihtsalt hoiule võtta. Nii saab ära hoida traagilisi õnnetusi, milles kannatanuks võib osutuda mõni teie enda lähedane.»

Tänaku sõnul on raskete tagajärgedega õnnetuste põhjused enamasti alkohol ning liiga suur sõidukiirus, mistõttu panustab politsei ka edaspidi nende rikkumiste avastamisse tavapärasest enam. «Kui määratud rahaline karistus või juhtimisõiguse äravõtmine inimesele ei mõju, siis distsiplineerib juhti ehk võimalus mõtiskleda toimepandu üle arestikambris. Seetõttu kaalume ühe võimalusena selliste süütegude korral rohkem taotleda arestide kohaldamist,» lisas ametnik.

Juunikuus juhtus Eesti teedel ja tänavatel 123 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga 170 ja hukkus kümme inimest. Möödunud aasta juunis hukkus kaks, ülemöödunud aastal 20 inimest. Vigastatuid oli 2009. aasta juunis 205 ja aasta enne seda 193.

Selle aasta jooksul on juhtunud 534 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 33 ja sai vigastada 697 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles