Viljandimaa talgud tulevad rahvarohked

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullamäe kelgunõlva korrastajad tulevad taas kokku pühapäeval.
Kullamäe kelgunõlva korrastajad tulevad taas kokku pühapäeval. Foto: Erakogu

Kampaania «Teeme ära!» mütsi alla on Viljandimaal kogunenud rohkem kui poolsada talgut, millest enamikul korrastatakse oma kodukanti. Samuti soovivad talgulised mitmel pool midagi ära teha ajaloo- ja kultuuripärandi hüvanguks.


Mälestiste kaitsmiseks korraldatakse ühisettevõtmisi Suure-Jaani kirikus ja kirikumõisas, Kõpu kirikus ja kalmistul, Tarvastu ja Naanu linnamäel ja Paistu kiriku ümbruses. Mälestiste kaitsjad korrastavad ka Härjapea kõrtsi Saarepeedil ja Mart Saare majamuuseumi ümbrust Hüpassaares.



Üleskutsest innustust saanud inimesed soovivad oma kodukanti edendada väga mitmekesiste ettevõtmistega. Näiteks pannakse Soomaal Ruunaraipel üles lindude pesakaste, raiutakse alusvõsast puhtaks Tarvastu metsapark, ehitatakse Karksi-Nuia terviserada, kolitakse ümber Kõpu lasteiaia mänguväljaku atraktsioone ja puhastatakse Viljandis Kullamäe tänava äärset kelgurada.



Säästva renoveerimise infokeskuse eestvedamisel saab korda Viljandis Lossi tänav 11-a hoone kelder. Samal tänaval toimetab ka mittetulundusühing Teeme, kes aitab Viljandi kasuperede liidul luua endisesse Kirsimäe kohvikusse lastehoiuks sobivaid ruume.



Teisipäeva hommikul olid kampaania kodulehekülje andmetel kohad täis viies talgupaigas. Ülejäänud poolsada ühisettevõtmist olid valmis huvilisi juurde võtma, ent paljud neist suurt abiväge enam ei vajanud. Kõige rahvarohkemad talgud peetakse Sürgavere külas, kus korraldajad olid arvestanud saja osavõtjaga. Neli päeva enne ettevõtmist oli seal ennast kirja pannud üle üheksakümne inimese.



Mitte kõik talgud ei leia aset kampaania põhipäeval, 1. mail. Mitmel pool tehakse tööga algust juba 30. aprillil.



Viljandi Kullamäe nõlva korrastamine on kavas pühapäeval, 2. mail. Kampaaniale panevad meie maakonnas punkti Viljandimaa noortekeskuse ümbruse koristustalgud, mis toovad 8. mail kokku 75 inimest.



Infot selle kohta, millistel talgutel on võimalik veel kaasa lüüa, leiab kampaania koduleheküljelt

www.teemeara.ee

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles