Paistu vald taotleb raha koos külaseltsidega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastuvõetud Paistu valla eelarves on kava Paistu kooli esimese korruse ruumid kohandada kolmele  lasteaiarühmale ja rajada väikelaste mänguväljak.
Vastuvõetud Paistu valla eelarves on kava Paistu kooli esimese korruse ruumid kohandada kolmele lasteaiarühmale ja rajada väikelaste mänguväljak. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Paistu valla veebruaris vastu võetud aastaeelarve kogumaht on 19 736 725 krooni ning suuruselt sarnaneb see vallavanem Ene Saare sõnutsi 2006. aasta eelarvega.


Mullusega võrreldes on eelarve 11 protsenti ehk 2,2 miljonit krooni väiksem.



«Et eelarve tulupool on vähenenud, tuli kõikidel tegevusaladel kärpeid teha,» ütles vallavanem. «Kui eelmistel aastatel tegime suuri investeeringuid põhivarasse, siis tänavu püüame leida kaasfinantseerimist tegevustele, milleks vallavalitsus või külaseltsid on eri programmidest raha taotlenud.»



Muu hulgas on kavas Paistu kooli esimese korruse ruumid kohandada kolmele  lasteaiarühmale ja rajada väikelaste mänguväljak, teha Holstre järve äärde ujumis- ja puhkekoht, rekonstrueerida Holstre vana magasiait käsitöökojaks ning lõpetada Kondi vaba aja väljaku ehitus.



Valla palgal olevate inimeste töötasufond vähenes mullusega võrreldes 10,6 protsenti, sellest ametnikel 14,6 ja teistel töötajatel 4 protsenti. Volikogu esimees loobus töötasust.



Ene Saar rääkis, et kuna vallas on kaks kooli ja neli lasteaiarühma kolmes kohas, kulub suurem osa, 56,4 protsenti eelarve kogumahust haridusele. Valitsussektori teenusteks ja laenu tagasimaksmiseks läheb 13,7, sotsiaalseks kaitseks 13 ning vaba aja ja kultuuri tarbeks 10,1 protsenti.



Vallavanem märkis, et kui võrrelda läinud aasta ja tänavust kahte esimest kuud, siis on tulumaksu laekumine vähenenud 14 protsenti.


Arvestades ebakindlust tulumaksu laekumise osas, on reservfondi suuruseks planeeritud 500 000 krooni, millest osa läheb kindlasti teehooldele. «Peaaegu kogu aasta planeeritud eelarve on lumelükkamiseks ära kasutatud,» lausus Saar. Külm ja pikk talv suurendab ka asutuste küttekulusid ja vallavanema sõnutsi võib tekkida vajadus enne aasta lõppu leida kulude katteks lisaraha


«Eks me olnud harjunud edukate majandusaastatega ja heade investeerimisvõimalustega,» tõdes Saar. «2010. aasta on proovikivi, kas suudame jätkata samas mahus teenustega ka edaspidi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles