Repliik: Rohkem rõõmu!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestlased on minoorsusele kalduv rahvas, õigemini on meid selleks peetud. Nimetatud arvamuseks on põhjust andnud ka asjaolu, et nii kultuuri puhul kui üldistes eluhoiakutes väärtustame ikka pigem mõtlemapanevaid ja ühiskonnakriitilisi teemasid, mis toovad paratamatult kaasa kurvemaidki noote.


Siiski tundub, et praegusel raskel ajal vajavad tõsised eestlased oma ellu rohkem meelelahutuslikke ja rõõmsaid sõnumeid. Seda näitab kas või Viljandi linnaraamatukogu eelmise aasta kokkuvõte: laenatavate raamatute esireas on tõsise Sofi Oksaneni «Puhastuse» kõrval suur hulk elulooraamatuid ja reisikirjeldusi. Inimesi huvitavad teosed, mis on kergesti loetavad, annavad häid emotsioone ja aitavad edasi elada.



Muidugi ei suuda humoorikas raamat või helge muusika inimeste elumuresid lahendada ja olematuks muuta, kuid ajutist kergendust ja puhkust igapäevastest probleemidest pakuvad need ometi. Kui päevas on kas või mõni hetk, mil hing tunneb rõõmu, on raskusi kergem taluda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles