Vutikasvataja sai rahva lemmikuks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Pullisaar
Ülo Pullisaar Foto: Elmo Riig

UUS: Aasta põllumehe valimisel korraldatud internetihääletus andis rahva lemmiku tiitli Leies elavale vutikasvatajale Ülo Pullisaarele.

Aasta põllumeheks valiti Läänemaa seakasvataja Ermo Sepp. Maaühendused olid tiitli määramiseks esitanud kümme kandidaati, Viljandimaalt pakuti peale Ülo Pullisaare välja Olustvere õppetalu direktorit Riho Kala. Internetihääletuse korraldas "Maaleht".

Ülo Pullisaar alustas vuttide kasvatamist Viljandimaal Leies, hiljem kolis ta tootmise Tartumaale Matjamale Järveotsa farmi, mis oligi vutikasvatuseks rajatud.

Farmis on praegu 20 000 munejat ja 15 000 lihavutti. Pullisaare viimased 30 aastat on kulunud Eesti vuti säilitamisele ja kasvatamisele.

"Tõuaretusega oleme saavutanud nii kõrged tulemused, et meil on nüüdseks maailma parimad vutid," rääkis 74-aastane vutikasvataja "Maalehele".

Aastas toodab vutikasvatus üle nelja miljoni muna, lihaks läheb 80 000 lindu. Põhiturg on Tallinna ja Tartu kauplused ning Tallinna loomaaed, kolmandik munadest läheb Lätti.

Eile haiglast koju naasnud Ülo Pullisaar ei osanud kommenteerida, miks ta rahva hulgas nii populaarne on. "Las ma mõtlen paar päeva selle üle," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles