Vabariigi aastapäeva kontsert on 23. veebruaril

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi aastapäev
Eesti Vabariigi aastapäev Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi linnavalitsus otsustas, et Eesti Vabariigi 92. aastapäeva tähistatakse kahel päeval - 23. ja 24. veebruaril.


23. veebruaril kell 15 algab Viljandi maagümnaasiumi algklasside maja aulas (Jakobsoni tänav 42) aastapäevakontsert, mille kava on maagümnaasiumi koostada.



Viljandi abilinnapea Helle Aunap ütles, et maagümnaasiumi algklasside maja on äsja renoveeritud ja ilus maja ning seal on väga hea akustikaga saal.


"Soovisime, et viljandlastel, kel muidu koolimajja asja pole, oleks põhjust seda maja oma silmaga vaatama tulla ja nautida maagümnaasiumi õpilaste kontserti just selles suurepärases saalis," ütles Aunap. "Hiljuti seal toimunud meeskoori Sakala juubelikontsert ja noorte sümfooniaorkestri jõulukontsert õnnestusid hästi ja pakkusid Ugala teatrisaaliga võrreldes omapärase, samuti väga positiivse elamuse," lisas abilinnapea.



Korraldajate sõnul saab saali mahutada 400 tooli ning publikule jääb kogu põrand ja rõdu. Esinejate tarvis kasutatakse klasse ja teisi kooli ruume. Esinevad kollektiivid on seekord ka väiksemad ja neid vaatama tulevaid pereliikmeid seetõttu ilmselt vähem, nii et aastapäeva kontserdi huvilised mahuvad saali ära.



Kontserdi päevakohane kava on kokku seotud rahvusliku ärkamisaja ühe peamise ideoloogi ja maagümnaasiumi maja ehitamise eestvedaja Carl Robert Jakobsoni mõtteavaldustest ja kirjutistest.



Traditsiooniliselt järgneb kontserdile Viljandi elutöö ja 2009. aasta preemiate üleandmine. Preemiate saajad selguvad 27. jaanuaril volikogu istungil.



Riigi sünnipäeva eelne õhtu jätkub kultuurimajas, kus saab vaadata Aivar Trallmanni lavalugu "Kui onu tegi teatri". Näitemäng tugineb 1919. aasta ajaloolistele faktidele ja äsja 90. aastapäeva tähistanud Ugala teatri sünniloole. Etendusele järgneb peoõhtu.



Nagu aastatega on Viljandis traditsiooniks kujunenud, helisevad Eesti Vabariigi aastapäeva, 24. veebruari hommikul kirikukellad, pannakse pärjad ning süüdatakse mälestusküünlad Vabadussõjas langenute ja Eesti riigi kujunemises oluliste isikute kalmudel, loetakse ette "Manifest kõikidele Eestimaa rahvastele", aset leiab Kaitseliidu ja linnakodanike pidulik jalutuskäik, tänujumalateenistus, mis sel aastal on Jaani kirikus, ning pakutakse sõdurisuppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles